Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Katarina dvakrat na stopničkah

V Zagrebu je od 8. do 17. julija potekalo mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Na tekmovanju je nastopilo 580 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav v kategoriji kadetinj in kadetov in mladink in mladincev. Za reprezentanco Slovenije sta pri kadetinjah igrali Mengšanki Katarina Stražar in Nika Kobetič ter Lea Pavlin iz Izole in Lara Opeka iz Ljubljane. Ekipo mladink pa so sestavljale Mengšanki Ana Tofant in Aleksandra Vovk ter Tamara Pavčnik iz Hrastnika in Gaja Mavri iz Vrtojbe.
Najprej so bila ekipna tekmovanja v obeh kategorijah, nato pa še tekmovanja posameznikov, dvojic in mešanih dvojic. V ekipnem tekmovanju so se ekipe najprej pomerile v skupinah, 1. in 2. uvrščena ekipa sta se uvrstili v finalni del tekmovanja, kjer so igrali do konca na izpadanje.

 

Fantastičen uspeh kadetinj!

Najprej so se pomerile s Čehinjami in tesno izgubile z rezultatom 2:3. V drugem krogu so premagale ekipo Srbije z rezultatom 3 : 1, proti favorizirani ekipi Slovaške so slavile z rezultatom 3:0 in se uvrstile v finalni del tekmovanja. V finalnem delu tekmovanja so v 1. krogu premagale Španke s 3:2,  nato gladko še Angležinje s 3:0. V boju za uvrstitev v finale so proti Poljakinjam izgubile z 0:3, osvojile so prvo slovensko ekipno medaljo za kadetinje na dosedanjih MEP -ih.

Mladinke so osvojile 8. mesto. V predtekmovanju so v skupinskem delu premagale Latvijo s 3:0, Švico s 3:1 in Finsko s 3:0, osvojile so 1. mesto ter se uvrstile v finalni del tekmovanja. V finalnem delu so najprej premagale Češko z rezultatom 3:1, nato še Norveško s 3:2. V borbi za bronasto medaljo so izgubile z Rusijo 0:3 in osvojile 8. mesto.

 

Katarina še enkrat na stopničkah v igri dvojic!

Katarina je igrala dvojice z Zdeno Blaškovo iz Češke. V prvem krogu sta premagali romunsko dvojico s 3:0, v drugem krogu pa Belgijki s 3:2. V borbi za bronasto odličje sta premagali Nemki s 3:1. V dvoboju za finale sta morali priznati premoč Rusinjama in dvoboj izgubili z 1:3. Bronasta medalja pa pomeni lep uspeh za obe tekmovalki.

V času tekmovanja sta reprezentantom Miro Cerar – predstavnik OKS in Marjan Hribar – predsednik NTZS pripravila sprejem in jim čestitala za osvojene medalje.

Gre za izreden reprezentančni uspeh mengeških tekmovalk, kar potrjuje, da v klubu odlično delamo pod vodstvom trenerja Davida Orešnika in pomočnikov Žige Zupana in Ožbeja Popelarja ter ob mentorstvu Gregorja Gostiša.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Žiga Zupan

Oglejte si tudi