Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo za mladince in mladinke v namiznem tenisu

Na Otočcu je bilo 22. in 23. aprila državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na prvenstvu je nastopilo 66 mladincev in 41 mladink iz 25. slovenskih namiznoteniških klubov. Mengeš je zastopalo 10 mladincev in 5 mladink.

V soboto je potekalo tekmovanje v predtekmovalnih skupinah, kjer so se tekmovalci pomerili vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalni del tekmovanja, igrali so na izpadanje. Po tekmovanju posameznikov in žrebu finalne skupine so odigrali dva kroga finalne skupine pri mladincih in mladinkah.

Tekmovanje so nadaljevali v igrah dvojic za mladince in mladinke vse do finala in na koncu še tekmovanje v mešanih dvojicah do konca.

V soboto so najprej odigrali dvoboje posamezniki do polfinala, nato finalne dvoboje mladinci in mladinke dvojice in na koncu še finale za posameznike.

Mengšani in Mengšanke so bili tudi tokrat odlični. V finalni del tekmovanja so se uvrstili Aljaž Frelih, Bor Rutar, Tim Pavli, Nejc Erjavec in Tilen Šalja. Aljaž Frelih je v četrtfinalu izgubil s kasnejšim zmagovalcem Tilnom Cvetkom z 1 : 3 in osvojil 5. - 8. mesto. Odlično pa se je odrezal Tim Pavli, ki je na koncu osvojil 3. - 4. mesto.

Pri dekletih so se v finalni del tekmovanja uvrstile Ana Tofant, Katarina Stražar in sestre Nika, Tara in Vita Kobetič. Prijetno je presenetila Tara Kobetič, ki je v četrtfinalu izgubila s klubsko soigralko Ano Tofant in na koncu osvojila 5. - 8. mesto, Vita in Nika Kobetič sta se uvrstili med 16 najboljših.

Zelo zanimivo je bilo tekmovanje pri dekletih. Ana Tofant je dokazala, da je v konkurenci mladink razred zase. Na celotnem turnirju je izgubile le en niz, sicer pa je vse dvoboje gladko dobila brez izgubljenega niza. Katarina Stražar je na poti do polfinala gladko zmagovala, v polfinalu pa z odlično in zbrano igro premagala Aleksandro Vovk z rezultatom 4 : 3, zadnji niz je dobila na razliko 13 : 11.

 

Rezultati:

Mladinci posamezno:

Tim Pavli 3. - 4. mesto, Aljaž Frelih 5. - 8. mesto, Nejc Erjavec 9. - 16. mesto

Mladinke posamezno:

Ana Tofant 1. mesto, Katarina Stražar 2. mesto, Tara Kobetič 5. - 8. mesto, Vita in Nika Kobetič 9. - 16. mesto

Mladinci dvojice:

Nejc Erjavec – Aljaž Frelih 5. - 8. mesto, Tilen Šalja – Tim Pavli  9. - 16. mesto

Mladinke dvojice:

Ana Tofant – Katarina Straža 1. mesto, Vita Kobetič – Tara Kobetič 5. - 8. mesto

Mešane dvojice:

Nejc Erjavec – Ana Tofant 3. - 4. mesto, Tim Pavli – Nika Kobetič in Aljaž Frelih - Katarina Stražar 5. - 8. mesto

 

Tekmovalce sta vodila trenerja David Orešnik in Žiga Zupan, ki sta zaslužna za velik uspeh tekmovalcev na državnem prvenstvu!

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Žiga Zupan

Oglejte si tudi