Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

VIDIM PRIHODNOST – SPOZNAJ ŠTUDIJ IN DELO NA PODROČJU VIDEO IN GRAFIČNEGA OBLIKOVANJA

V okviru projekta Vidim prihodnost potekajo v Mladinskem centru Mengeš različne delavnice in pogovorna srečanja. Cilj projekta je pomoč posameznikom, da bi prepoznali svoje talente in prednosti ter preko pogovornih srečanj z uspešnimi posamezniki spoznali različne poklice. Projekt je pomemben tudi za tiste, ki so že zaključili študij in razmišljajo o svoji karierni poti ali pa za tiste, ki si želijo ''razširiti svoje obzorje''. Z isto izobrazbo lahko namreč opravljamo zelo različne poklice, po drugi strani pa z različno izobrazbo lahko opravljamo isti poklic.
5. aprila 2016 je potekalo 8. pogovorno srečanje, ki ga je  vodila Alenka Zdešar. Urška Vavpetič, video montažerka in Jure Trtnik, internetni in grafični oblikovalec, sta predstavila študij in delo na področju video in grafičnega oblikovanja. Izvedeli smo, katere so možne izobraževalne in učne poti, kakšne talente potrebujemo za uspešno opravljanje poklica, kaj so prednosti in katere so slabosti na tem poklicnem področju. Predstavila sta nam, kako nastajajo risanke, videospoti, dokumentarni filmi, spletne strani, celostne podobe podjetij in  njihovi logotipi. Ena izmed ugotovitev je bila,  da si sploh nismo prestavljali, kako zahtevno je ustvarjanje risank in koliko ur materiala je potrebno, da nastane film. Urška in Jure svoj poklic opravljata z velikim veseljem, kot največjo slabost svojega poklica pa sta izpostavila, da morajo imeti najbližji veliko potrpljenja in razumevanja, saj velikokrat med delom pozabita na čas.
Koliko poklicev zares poznamo in ali znamo dovolj ceniti in spoštovati to, kar delajo drugi? Spoznajte različne študijske in poklicne možnosti, ugotovite, kateri poklic vam je pisan na kožo, ali pa se poučite o drugih poklicih, da boste poznali, znali in razumeli, kaj in kako delajo ljudje okoli vas.

17. maja bomo iz prve roke spoznali poklic vzgojitelj predšolskih otrok. Lepo vabljeni na pogovorno srečanje, prav tako pa vas vabimo, da nam sporočite, kateri poklici bi zanimali vas ali vaše otroke. Pišite nam na drustvo.aia@gmail.com ali zdesar@galerija-zivljenja.si

 

Besedilo: Blanka Tomšič

Oglejte si tudi