Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Predavanje KAJ JE NAROBE Z MOJO RASTLINO

V sredo, 25. 5. 2016, ob 17.uri je bilo v organizaciji Turističnega društva Mengeš, v prostorih nekdanje papirnice Frema na Slovenski cesti 28, v Mengšu, predavanje o preventivnem gojenju vrtnin in okrasnih rož ter grmičevja. Predaval je univ. dipl. ing. agr. Vanes Husić, iz kluba Gaia. Predavanje je bilo podprto z LCD projekcijo.
S pomočjo slik, projeciranih na steno prostora, nam je nazorno prikazal kaj je narobe na rastlini in kako moramo ukrepati. Nekaj teh slik, preslikanih s stene - zato so slabše kvalitete, vam posredujem pod tem besedilom.

Bistvo tega predavanja je bilo, da do dobrih vrtnin in lepih rož pridemo predvsem s pravilnim gnojenjem in pravočasnim ukrepanjem s preventivo z naravnimi zaščitnimi sredstvi in to v času ko rastlina še ni napadena. Priporoča škropljenje z naravnimi pripravki takoj po vsakem deževnem obdobju, ko se rastline osušijo.

Spodnje fotografije nam nazorno prikazujejo za kakšno bolezen ali poškodbo gre na rastlini in s kakšnimi pripravki, ki jih dobimo v naših trgovinah, moramo ukrepati. G. Husić priporoča, da vedno sprva poskusimo z naravnimi pripravki in če le te niso učinkoviti, se poslužimo agresivnejših kemičnih pripravkov. 

Ob koncu predavanja nam je predavatelj priporočil, da popolne napotke za vse zaščitne pripravke in kako načrtujemo ter urejamo vrt najdemo na spletni strani: www.naredivrt.si .

Besedilo in foto: F.Z.T.

Oglejte si tudi