Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mesec maj in TD Mengeš

Že po tradiciji se je Turistično društvo Mengeš predstavilo s kulinariko in propagandnim materialom na Florjanovem sejmu v Trzinu v nedeljo, 8. maja. V gasilski povorki je sodelovala tudi sekcija narodnih noš.
V torek, 17. maja je v Mengeš prispela skupina naših rojakov iz Argentine, članov folklornega društva Mladika. V Župnijskem domu so se pripravljali za nastope po Sloveniji. Člani turističnega društva so jim pripravili prisrčen sprejem s tradicionalno slovensko dobrodošlico in jim malce kasneje po njihovi prvi vaji za kosilo postregli z mengeškim bizgecem in »hvancati«. Bizgec jim je bil tako všeč, da so mnogi prosili za »repete.«  Zagotovo pa se bo bizgec v prihodnje kuhal tudi v Argentini. Gosti so z navdušenjem prosili za recept in dodatna pojasnila v zvezi z njegovo pripravo.

Palčkova dežela, ki se je v lepi sončni nedelji, 22. maja dogajala pod vodstvom gospoda Ivana Sivca pri Fartku na Gobavici tudi ni minila brez članov Turističnega društva, ki so sodelovali s prospekti, propagandnim materialom in posredovanjem različnih informacij številnim obiskovalcem.

»Kaj je narobe z mojo rastlino?« je bila tema predavanja, ki ga je v prostorih bivše Freme, 25. maja vodil gospod Vanes Husić, strokovnjak revije Gaia. Udeleženve je podrobno seznanil z boleznimi in škodlivci na okradnih rastlinah in vrtninah, vzrokih za nastanek le teh in seveda o možnih ukrepih za rešitev problemov.

e je podrobno seznanil z boleznimi in škodlivci na okradnih rastlinah in vrtninah, vzrokih za nastanek le teh in seveda

Besedilo in foto: Miha Požar

Oglejte si tudi