Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

OBMOČNI MNOGOBOJ

V soboto, 21. maja, se je 14 mengeških tabornikov iz MČ družine, ob spremstvu štirih vodnikov udeležilo območnega mnogoboja Obljubljanskega območja Zveze tabornikov Slovenije. Mnogoboja se je udeležilo približno 30 ekip iz 8 rodov, ki so del tega območja.
Naši taborniki so se zbral v kamnolomu, pri taborniškem domu, in se ob 7.45 odpeljali proti Logatcu, kjer je potekalo tekmovanje. Kot je za taborniška tekmovanja in vse akcije v navadi, so tudi tokrat začeli z zborom in petjem himne ob dviganju zastave. Z zborom se je tekmovanje uradno začelo in ekipe so opravljale naloge, kot so premagovanje ovir, postavljanje bivaka iz dveh šotorskih kril, igra med dvema ognjema in druge. Za tem so se ekipe podale na progo, na kateri je bilo 5 kontrolnih točk. Tudi tam so na vsaki točki preverili njihovo znanje; prepoznavanje listov dreves, vozlanje vozlov, petje himne … Vse naloge, vključno s časom, potrebnim za prehojeno progo so na koncu bile pomebne za uvrstitev.

Ko so se vrnili s proge so pojedli malico, nato pa se igrali v peskovniku, se družili z vrstniki, se sprehajali po potoku, streljali z lokom in igrali nogomet, da bi lažje dočakali na razglasitev. Ob 14.30 je končno prišel čas za zaključni zbor in podelitev diplom.  V MČ kategoriji je tekmovalo 16 ekip naši dve ekipi pa sta zasedli 8. in 10. mesto.

 

Besedilo in foto: Blaž Slabajna 

Oglejte si tudi