Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

NASTOP GLASBENE SKUPINE STRUNE V VRTCU MENGEŠ - ENOTA GOBICA

Na lep majski torek, 17. 5. 2016, se je glasbena skupina Medobčinskega društva Sožitje, Mengeš, odpravila na dogovorjen dopoldanski nastop v Vrtec Mengeš, enota Gobica. Že sam sprejem je bil zelo prijazen ter poln pozornosti.
Po kratkem »ogrevanju« naših glasbenikov so prišli otroci s svojimi vzgojiteljicami, vzgojitelji  in pomočniki. Nastop je pričela mentorica, gospa Stanka Kač, s predstavitvijo skupine STRUNE ter načinu igranja na inštrumente. Vsi navzoči so z zanimanjem prisluhnili lepim melodijam, ki so prihajale izpod prstov mladih glasbenikov. Vmes so nam presenečenje pripravili tudi otroci in zaposleni vrtca, ki so ubrano odpeli nekaj otroških pesmi. V drugem delu nastopa je glasbena skupina odigrala še nekaj melodij, poslušalci pa smo tudi zraven zapeli.

Hitro je minila urica in počasi se je nastop zaključil; še enkrat smo z velikim aplavzom nagradili nastopajoče in z res nepopisnimi občutki zapustili vrtec z njihovim povabilom, da se še kdaj lahko srečamo, saj so nam njihova vrata vedno odprta.

Ob koncu pa naj zapišem še en stavek misli  kot spremljevalke. Presenetila me je izredna mirnost in zbranost otrok ob spremljanju nastopa.

Besedilo in foto: Breda Zlobko

Oglejte si tudi