Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

DOGODKI V SKLOPU 20-LETNICE MZT-ja

Letošnje leto MZT (mestna zveza tabornikov iz Ljubljane), praznuje 20 let delovanja, zato so v ta namen poskrbeli za še posebno raznolik program. V parku Tivoli je potekal že 20. Taborniški feštival, organizirali pa so tudi koncert ob svoji 20-letnici in urbani izziv.
V soboto 23. 4. se je 14 otrok in 4 vodniki zbrali na avtobusni postaji pri kulturnem domu in se odpeljali v Ljubljano. V parku Tivoli je potekal TABORNIŠKI FEŠTIVAL, dogodek namenjen predvsem MČ članom, ki ga ne zamudijo niti taborniki z oddaljenih koncev Slovenije. Letošnje leto je za MČ družino nekaj posebnega, saj je minilo že 100 let od kar je Lord Baden Powell za njih oblikoval prvi program. Tam so se razdelili v manjše skupine in tako lažje obiskali različne delavnice. Nekateri so se pomerili v streljanju z lokom, orientaciji, scoutballu, drugi pa so raje risali z naravnimi barvili, kot je rdeče zelje in naredili klinčke za taborniško rutico.

Istega dne zvečer, se je 6 članov rodu tudi udeležilo KONCERTA, na katerem je nastopil taborniški bend Kazenski vod iz Sežane, Vlado Kreslin in med taborniki zelo priljubljena skupina Mi2. Vsi udeleženci so bili s koncertom zelo zadovoljni.

Ljubljanski taborniki niso nikogar želeli pustili počivati niti v nedeljo, zato so organizirali URBANI IZZIV, katerega so se udeležili Blaž Slabajna in Anita Jerič iz mengeška rodu ter Mark Dolenšek iz Rodu enajste šole na Vrhniki. Na progo so se podali s Prešernovega trga, nato pa po Ljubljani našli vseh 22 kontrolnih točk. Treba je priznati, da so se organizatorji zelo potrudili in nikomur ni bilo dolgčas, saj so s supom in zorb žogo prečkali Ljubljanico, se kljub hladnemu vremenu spustili po vodnem toboganu, se prebili skozi zadimljen avtobus in z znanjem prve pomoči oskrbeli ponesrečence, pokazali, da je možno postaviti bivak tudi z zaprtimi očmi in se zabavali na še mnogo drugih nalogah.

 

Z naravo k boljšemu človeku!
Blaž Slabajna

Oglejte si tudi