Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

REKONSTRUKCIJA CESTE NA ZGORNJE DOBENO

Na osnovi soglasnega dogovora, krajanov, da se Dobenu, namenjeni del sredstev, iz občinskega proračuna za leto 2016, nameni nadaljevanju rekonstrukcije najbolj zahtevnega dela ceste na Zg. Dobeno, se je ta zaradi daljše postopkovne procedure, na občini, pričela precej kasneje, kot lani. Tako je »Gorenjska gradbena družba«, ki je bila izbrana, za izvedbo rekonstrukcije, z deli pričela 3. 10. 2016.
Lani je obnova in širitev ceste od Dobenskega hrama, do Trojanškove domačije, potekala avgusta, v času dopustov in počitnic, tako je sanacija precej manj ovirala prebivalce in obiskovalce. Letos pa je bilo, zaradi večje predračunske vrednosti del, potrebno objaviti uradni razpis in postopkovna izvedba je zahtevala dodaten čas.  Poleg tega je bilo potrebno opraviti potrebne razgovore z lastnikoma zemljišč, da sta privolila v poseg na njune parcele, kjer se je cesta razširila. Gospodoma Jožetu Jernejčiču in Maksu Remicu, hvala, saj je tudi zaradi njune kooperativnosti, renovirani del ceste mnogo varnejši. Potek del je izvajalec predvidel od 3. Do 31. oktobra in čeprav je dež povzročil podaljšanje del in s tem dodatno nejevoljo uporabnikov, je izvajalec končala dela že v torek 25. oktobra 2016.

Zaradi deževnih dni, med rekonstrukcijo ceste, ko so se dela prekinila, je bilo potrebno kar precej komunikacij, med predsednikom VO, Francetom Vehovcem, pristojnimi na občini in odgovornimi v »Gorenjski gradbeni družbi«, da so bili krajani, čim prej obveščeni o spremembah urnika, oz prekinitvi del, zaradi možnosti prehoda na, oziroma z Dobena.

Prenovljeni del ceste je sedaj mnogo širši in čeprav se strmega klanca ni dalo položiti, je mnogo udobnejši i bolj varen. Razen redkih izjem, smo krajani vse to sprejemali z razumevanjem in odobravanjem, vsi pa smo zadovoljni, da so dela končala in ni več omejitev za uporabnike, vozimo pa se precej varneje.

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi