Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

ZLATA LEONIDA, SREBRNA BINCA IN BRONASTO LIKOVNO DRUŠTVO MENGEŠ

Zveza likovnih društev Slovenije je 14. novembra 2015 v Trbovljah pripravila zaključno razstavo likovnih del in podelila priznanja zlate, srebrne in bronaste palete 2015 avtorjem s pridobljenimi certifikati v letošnjem letu.
Prvič so bile  poleg zlate podeljene še  srebrne in bronaste palete najuspešnejšim posameznikom, trem najuspešnejšim društvom pa je  prvič podelilo zlato, srebrno in bronasto plaketo, s čemer želi ZLDS spodbuditi društva in posameznike k večji ustvarjalnosti in kulturni zavesti.

Likovno društvo Mengeš je bilo letos zelo aktivno. Tri članice so  v projektu Zlata paleta 2015 prejele kar pet  certifikatov kakovosti. Na zaključni razstavi likovnih del je razstavljena risba Irene Novak z naslovom »Žabica«,  Leonida Goropevšek je  prejela za grafiko  »Flaše« Zlato paleto, razstavljeno pa  je še njeno delo »Sanje«. Binca Lomšek je  za fotografijo »Kje si, zombi?« prejela  Srebrno paleto, razstavljena pa je še njena risba »Zapeljivke«.

Letos prvič je ZLDS točkovala uspešnost posameznih društev glede na oddana in nagrajena  likovna dela po posameznih tematikah in deset najuspešnejših društev objavila, prvim trem pa podelila zlato, srebrno in bronasto plaketo. Likovno društvo je tudi tukaj  presenetilo, prejelo je Bronasto plaketo, doseglo 1270 točk, le 10 točk manj od drugo uvrščenega društva Gal iz Rečice ob Savinji.

Letos je bilo oddanih rekordno število del (648) in sodelovalo rekordno število avtorjev (244), tako je imela strokovna komisija za posamezne tematske razstave  zelo zahtevno delo. Podelila je  177 priznanj in 59 certifikatov kakovosti. Dela, ki so pridobila certifikat v letu 2015, so na razstavi v Delavskem domu Trbovlje do 6.12.2015.

V društvu smo izjemno zadovoljni z doseženim uspehom,  to nam daje nove energije za nove izzive.

Oglejte si tudi