Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

PRAVLJIČNI HIP HOP JUNAKI PRIPLESALI V VRTEC MENGEŠ

13. januarja so pravljični junaki Troli, Božiček, Velikonočni zajček in Zobna vila obiskali vrtec Sonček in za tem še vrtec Gobico. Pester pravljičen program so pripravili plesalci AIA-Mladinskega centra Mengeš.
Najprej so mlajši hiphoparji popeljali otroke v obeh vrtcih v svet Trolov. Troli radi plešejo, pojejo in se zabavajo. Zaradi svoje dobre volje so tarča zlobnih Bergerjev, ki si tudi želijo njihovega veselja. Zgodba se zaključi z mislijo, da mora vsak srečo poiskati v sebi in  ob tem ne sme škodovati drugemu.

Skupina Yes team pa je predstavila hip hop musikal, ki govori o petih legendah, ki razveseljujejo otroke, Božičku, Zobni vili, Sanjaču, Velikonočnem zajčku in Jaka Mrazu. Omenjeni junaki se borijo z zlobcem Bavbav-om, ki želi po svetu razširiti strah in nočno moro. Nauk zgodbe je, da so skupaj še močnejši in na koncu tudi uspešno izženejo črne misli in strah s sveta  ter v otrocih ponovno vzbudijo, kaj je dobrota.

Sodelovanje med Mladinskim centrom in vrtci prinaša veselje in zadovoljstvo plesalcem in otrokom, oboji se druženj veselijo.  Plesalci pa po uspešno odplesanem nastopu spet pridno trenirajo za tekmovanja, ki jih imajo pred sabo v novi plesni sezoni 2017.


Besedilo in foto: Sanja Tomšič

Oglejte si tudi