Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

LIKOVNO-FOTOGRAFSKI TABOR FIESA 2015

Osnovna šola Mengeš je tudi letos organizirala likovno-fotografski tabor za učence, ki želijo več. Potekal je od petka 16. do nedelje 18. oktobra 2015 v Fiesi. Likovno društvo Mengeš že več let sodeluje pri izvedbi tabora s svojimi člani - mentorji. Po celotedenskem deževju je bilo še vreme naklonjeno, saj so lahko vse dejavnosti izpeljali po načrtu.
Glavni mentor profesor likovne vzgoje Lojze Kalinšek  je ob pomoči  somentorice   Sare Slapar  pripravil program, ki je obsegal poglabljanje likovnega  ustvarjanja  (razlaga mandale, slikanje le te  na les in kamen, razne kompozicije land art-a  ustvarjanja na obali iz naravnih materialov in mandale iz kamnečkov…)  Pri ustvarjanju so učenci pokazali veliko domišljije in bili zelo motivirani, iznajdljivi, ustvarjalni, pa tudi  tekmovalni…

Motivi  dela s fotoaparatom so bili odsevi v lužah, ljudje v Piranu, detajli Pirana in  nočna fotografija. Navdušenje učencev je bilo veliko, saj so s fotoaparati zabeležili veliko posnetkov, nekateri so bili izjemni,  neponovljivi.  Pri iskanju motivov jim je pomagalo tudi čudovito jesensko vreme, prekrasen sončni zahod, tako da je prav vsak našel motiv za pogled skozi objektiv in ga  "zamrznil" za spomin.

Sodelovanje Likovnega društva Mengeš, ki ga je letos že drugič kot mentorica   predstavljala  Binca Lomšek,  prvič pa Ema Rodica,  se je ponovno izkazalo za zelo dobro, saj so učenci zelo radi iskali  nasvete, prisluhnili in upoštevali mnenja ter  napotke izkušenih ustvarjalk.

Oglejte si tudi