Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

»JESEN« MENGEŠKIH LIKOVNIKOV SE JE PRESELILA V NAZARJE

Slikarska razstava seveda , ki jo likovniki ponosno dodajajo v niz praznovanj v počastitev 20. obletnice delovanja društva
Likovno društvo Mengeš  je skupaj s Kulturnim društvom Nazarje  pripravilo slikarsko razstavo z naslovom »Jesen«,  zato  je rdeča nit razstave stene galerije zapolnjene s toplimi jesenskimi  motivi in  blestečimi  barvami. Društvo je v nagovoru predstavila predsednica Leonida Goropevšek,  kulturni program pa sta pod vodstvom violinske pedagoginje Anastazije Juvan izvajala mlada violinista Gal Juvan in Marjeta Banko ob klavirski spremljavi Mirana Juvana. Požela sta velik aplavz.

Zamisel z domišljijskimi podobami je nastala po vzgledu znanega italijanskega slikarja iz 16. stoletja Giuseppa  Arcimbolda. Tako je vsak avtor ustvaril eno ali več slik za sestavljanko -  kolaž 18 slik z jesenskim motivom, kakor tudi »sadno-zelenjavni portret« kot samostojno sliko. Odziv obiskovalcev je bil izreden, zamisel o postavitvi  zelo pohvalna in  izvirna, za kar gre poleg ustvarjalcev  zasluga tudi mentorju društva, likovnemu pedagogu, slikarju in fotografu Lojzetu Kalinšku.  Z njegovo pomočjo  in  nasveti društvo dosega  odlične rezultate se je v zadnjih letih razvilo v veliko, prepoznavno in uspešno društvo ne le v občini, temveč v širšem slovenskem prostoru in v tujini.

Na razstavi sodeluje 15 članov društva, in sicer: Alojz Burja, Anka Sodec, Barbara Rabič, Binca Lomšek, Dari Korošec, Diana Korelc, Emanuela Rodica, Helena Testen, Ina Malus, Irena Gorenc, Irena Novak, Majda Gartner, Martina Kozamernik, Milica Tomšič in Minka Kristanc.

Navzoče je pozdravil  in izrekel dobrodošlico župan občine  Nazarje Matej Pečovnik in razstavo odprl. Ogled je mogoč  do 14. 11. 2016 v Jakijevi hiši – Galerija Nazarje.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi