Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Helena Testen razstavlja v Olimiah

Članica Likovnega društva Mengeš Helena Testen je s svojimi slikami prinesla pomlad v Terme Olimia v hotel Breza, kjer si marsikdo najde čas zase, mir in sprostitev v prijetnem ambientu, v mirnem in čistem okolju, ne nazadnje tudi v kvalitetnih uslugah v termah.
Razstavo likovnih del  z  naslovom »Pomlad« je Helena  30.3.2017 predstavila v štajerskem okolju v Termah Olimia v hotelu Breza, kjer  slike zažarijo v prostoru hotela v pomladnih barvah. To je njena sedma samostojna razstava in bo na ogled  do 5.5.2017 Helena svoje slikarsko ustvarjanje  naslanja na bogate družinske krasilne tradicije, ki jih nadgrajuje s poglobljenim študijem kompozicijskih in barvnih odnosov v smeri od realizma proti ekspresivnejšemu likovnemu izrazu. Serijo vsakdanjih motivov z željo po lepem, harmoničnem, prijetnem, nadgrajuje z drznejšimi rešitvami. Ničesar v svojem okolju ne pusti naključju - cvetlični aranžmaji,  okraševanje, ročno izdelana darilca, poslikane steklenice , zelišča in stari strešniki bobrovci,  stenske poslikave. Ideje za to črpa predvsem iz narave, z odprtimi očmi hodi na sprehode, ideje potem iz nje kar vrejo
. Slika oljčne vejice in obrazi  z oljko  so spomini na morje. Motivi kot so metulji , ptički, rožice predstavljajo  bogatejšo in razkošnejšo inačico dekorativnega ekspresionizma, kot jo je opisal naš mentor likovni pedagog Lojze Kalinšek.


Besedilo: Binca Lomšek
Foto: Helena Testen

Oglejte si tudi