Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

4. najbojši barman v Sloveniji

V organizaciji Društva barmanov Slovenije-DBS, je v restavraciji Panorama, Sava Hoteli Bled, 19. in 20. aprila 2016 potekalo 38. Tradicionalno mednarodno tekmovanje barmanov in 25. Državno prvenstvo v pripravi koktajlov. Nastopilo je 26 profesionalnih barmanov iz Estonije, Švice, Češke, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.
Barmani so nastopili v dveh ločenih kategorijah in sicer v pripravi sladkega koktajla, After dinner, ki je veljalo tudi za državno prvenstvo, pri kateri so morali tekmovalci pri kreacijah uporabljati izključno pijače podjetij parterjev DBS in v pripravi dolge fantazijske pijače, v kateri pa so lahko izbirali oziroma uporabljali produkte brez omejitev. Tekmovanja sta se udežila tudi brata Tomaž in Jožef Fartek.
Jožef Fartek, uradno član društva barmanov Slovenije od letošnje spomladi in najmlajši udeleženec tekmovanja se je uvrstil v finale 6 najboljših tekmovalcev za naslov državnega prvaka iz kategorije After dinner.
V finalu so tekmovalci morali povedati zgodbo zakaj so se odločili za svoj koktajl oziroma opisati in razložiti svojo kreacijo. Jožefova zgodba o njegovem koktajlu na kratko, se je glasila o "gentlemanu", ki bo rešil svojo skrivnostno Blejsko deklico in na koncu postal heroj in pravi "gentleman"…
Jožef Fartek je tako prvič nastopil na Državnem prvenstvu v mešanju koktajlov in dosegel izvrstno 4. mesto ter tako postal 4. najboljši barman v Sloveniji (kljub šele 20-im letom)…


GENTLY LOVE: (Fancy drink)
3,0 cl Bacardi Dragon Berry Rum
2,0 cl Grand Marnier
1,0 cl Passoa liker
2,0 cl Sok Pomaranča
1,0 cl Sirup Lubenica
10,0 cl Martini Rose Penina
 
REAL GENTLEMAN: (After dinner, državno prvenstvo)
3,0 cl Pyrat Rum X.O.
2,0 cl Kakav Liker
1,0 cl Sirup Tiramisu
1,0 cl Sirup Bele Čokolade
3,0 cl Sladka smetana

Besedilo: Sabrina Fartek

Oglejte si tudi