Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Materinski dan

Letošnja zgodnja Velika noč, ki se pomakne že v mesec marec je bila vzrok, da smo praznik Marijinega oznanjenja, ki bi ga sicer praznovali v Velikem tednu liturgično obhajali že prej. Praznik Marijinega oznanjenja 25. marca imenujemo tudi materinski dan oziroma v zadnjem času kar dan staršev. Letos smo se na Brdu mater in očetov spomnili že pri sveti maši 19. marca na praznik sv Jožefa Jezusovega varuha in zavetnika vseh naših družin.
Razlomila je svoj kos kruha in ga dala otrokoma, ki sta hlastno jedla.  "Nič ni obdržala zase,"je rekel narednik. "Ker ni lačna," je menil vojak. " Ker je MATI," je rekel narednik.

 S krajšim kulturnim programom, v katerem so sodelovali otroški pevski zbor in recitatorji smo se tokrat spomnili naših mater in očetov. O Jezusovem krušnem očetu in rejniku sv Jožefu je tokrat med sveto mašo zbranim spregovoril župnik Andrej Svete. O tem, da je o njem zelo malo zapisanega, da pa  o njem več govorijo njegova dejanja. Predvsem pa  o tem, da ga je Bog izbral zato, ker je vedel, da se nanj lahko zanese in mu lahko zaupa. Zato je sv Jožef tudi steber svete  družine in naš priprošnjik, da bi bile  družine srečne, da bi se med seboj  sprejemali in podarjali, ter znali in zmogli živeti po zgledu sv. Nazareške družine. Prisluhnili smo še nekaj pesmim in recitacijam. Župnik je blagoslovil  simbolična spominska darila, ki so jih izdelali učenci veroučne šole in slovesno praznovanje dveh praznikov se je zaključilo. Na vratih ob izhodu pa so mamice, mame in stare mame, ter očetje prejeli darilca in ob tem še nasmeh in besedico HVALA, ki jo žal za časa življenja našim staršem vse premalokrat izrečemo. 

       

 

Oglejte si tudi