Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

V GRADIŠČU SE DOGAJA

Tudi v letošnjem letu si je Turistično društvo Gradišče zastavilo kar nekaj ciljev, ki jih namerava čez leto uresničiti.
Prvo sobotno popoldne v letu 2013 so naši šahisti preživeli ob šahovnicah v brunarici Turističnega društva Gradišče na Tradicionalnem novoletnem šahovskem turnirju.

Pomerilo se je dvanajst šahistov. Ponovno je svojo premoč na šahovnici prikazal Marjan Prelovšek, drugo mesto je zasedel Gregor Barlič, tretji pa je bil Alfonz Hrovat. Fantje iz Gradišča so se uspešno borili in zasedli vsa naslednja mesta. Še pozno v noč so ob kozarčku in malici premlevali svoje uspehe in neuspehe na šahovnicah.

V aprilu smo uspešno izvedli Čistilno akcijo po naši vasi, ki se je odvijala v okviru vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo. Pridružili so se nam tudi najmlajši vaščani in se z nami trudili, da bi naša okolica ostala urejena.

Na predvečer prvega maja je na ploščadi nad našo društveno brunarico zagorel prvomajski kres, ki so ga pripravili fantje iz Gradišča. Predsednik društva nam je skuhal okusen golaž. Do poznih nočnih ur smo se ob ognju greli in premlevali, kako na ta praznik – praznik delavcev – nikakor ne smemo pozabiti.

Že trinajsto leto zapored smo se 22. junija odpravili na Srečanje Gradišč Slovenije. Tokrat so nas v svojo vas povabili »gradiškovci« - kot pravijo Primorci iz Gradišča nad Prvačino pri Novi Gorici. Kot smo že večkrat povedali, smo prvo takšno srečanje v letu 2001 organizirali prav člani TD Gradišče pri Lukovici. Ideja se je prijela in od takrat se vsa leta ob tem času srečamo v enem izmed Gradišč v Sloveniji. Tako smo se srečali že na Dolenjskem, Primorskem, v Prekmurju, na Kozjanskem, na Koroškem, na Štajerskem in še bi se lahko pohvalili, kje vse smo že bili. Tudi tokrat so se naši gostitelji potrudili in nam pripravili nepozaben dan Gradiščanov. Za vsakega se je našlo kaj od družabnih iger, obiranja češenj, zanimivega kulturnega programa, pa tudi sveta maša za Gradiščane je bila lepo obiskana. Vsako leto se tudi dogovorimo, kje bo srečanje naslednjič, in tako nas prihodnje leto v svoje Gradišče vabijo vaščani Gradišča pri Trebnjem.

Že sedaj se v Turističnem društvu Gradišče pripravljamo na dva dogodka, ki bosta ob Gradiškem jezeru. V soboto, 14. septembra, vas vabimo, da se nam pridružite ob praznovanju 20. obletnice delovanja Turističnega društva Gradišče.

Naslednji dan, torej v nedeljo, 15. septembra, vse tekače ponovno vabimo na sedaj že tradicionalni 10. tek okoli Gradiškega jezera.

Tako lahko v Gradišču vedno rečemo, da se pri nas vedno kaj dogaja.

 

                                                                                                            TD Gradišče – Silva Burja

 

Oglejte si tudi