Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pohodniki ŠTD Rafolče na drugem dvatisočaku letos – na Debeli peči

Po uspešno izvedenem pohodu na Triglav v skoraj že neobičajnem sončnem vikendu v juliju, so se pohodniki ŠTD Rafolče pod vodstvom Marijane Grošelj odločili obiskati še drugi dvatisočak – Debelo peč (2014 m).
Z večimi avtomobili smo se v nedeljo, 24. avgusta 2014 pripeljali na planino Zajavornik (1292 m) in se skozi globoke pokljuške gozdove povzpeli na razgledni vrh na robu planote, visoko nad ledeniško dolino Krme, kjer Debela peč ponuja veličasten razgled na Triglav z okolico. To je vrh, ki ga zaradi izjemnega razgleda preprosto ne smemo zgrešiti, ker nam pokaže vse lepote Triglavskega narodnega parka.

 

Pot je bila razmeroma lahka in dobro označena in je bila dolga cca 3 ure v eno smer. V krasnem jutru po popiti kavici na Bledu smo se ustavili na Blejski koči na Lipanci (1630 m), kjer smo napolnili naše želodce za glavni vzpon. Spomnili smo se meteža pred leti, ko nam ni uspelo priti v visokem snegu in po bičanju sodre po obrazu prav daleč in smo se pametno obrnili. Letos pa smo kmalu po zapustitvi Blejske koče uživali v svežem zraku, vendar nam je vreme nekoliko zagodlo in smo se v rahlem namakanju po kratkih prekinitvah povzpeli na naš cilj: na Debelo peč, kjer so nas pričakali že kar prijazni krokarji. Po čisto prvem vpisu v knjigo obiskov in obvezni osvežitvi smo se kar hitro obrnili, tudi zaradi dviganja megel in močnejšega rosenja kar hitro vrnili na Blejsko kočo.

 

Na povratku sta seveda naša Marijana in Mihela našli kar nekaj gob za dobro večerjo. Prijetno utrujeni smo se vrnili do avtomobilov in se že pripravljamo na pohod na Stol.

 

 

Oglejte si tudi