Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

3. VIDOV SEJEM – SRČNOST DRUŽENJA

V soboto, 15. junija 2013, na dan sv. Vida, ko je dan najdaljši in noč najkrajša, je potekal že 3. VIDOV SEJEM na osrednjem Veidrovem trgu v Šentvidu v organizaciji Turističnega društva Sv. VID.
Vidov sejem so tudi letos oblikovale številne stojnice domačih, pristnih slovenskih izdelkov iz vse Slovenije. Med njimi so obiskovalci našli bučno in olivno olje, domače sire, kruh in pecivo, goriške češnje, prave domače mesnine, zelenjavo, medene izdelke, ročno izdelane igrače in dekor, slike, čipke, ročno izdelane torbice, suho robo, naravna mila, kozmetične izdelke iz kozjega mleka, izdelke iz sivke in vse bolj poznane konopljine izdelke. Obiskovalci so lahko občudovali tudi prikaz starih tradicionalnih obrti – tako so se nam z veseljem odzvali in prikazali domačini pristnost izdelovanja pravih košar, kovaške mojstrovine, rokodelska dela izpod rok Društva rokodelskih žena, rezbarstvo, pa razstavo miniaturnih starih ročno izdelanih lesenih orodij in razstavo starih avtomobilov.

 

Osrednji dogodek letošnjega sejma je bilo kuhanje tradicionalne slovenske glavne jedi in sladice z Andrejem – zmagovalcem šova Gostilna išče šefa. Na pomoč mu je priskočil Jani (prav tako iz šova Gostilna išče šefa), ki sta tako skupaj uspešno skuhala vse jedi, ki so jih obiskovalci na koncu okušali. Številni obiskovalci so ju povprašali tudi za kakšen kuharski nasvet. 

 

Otroci so letos svojo ustvarjalnost in razigranost pokazali v VIDKOVI deželi, ki je bila polna igre, zabave, pravljic in ustvarjalnih delavnic. Skozi celoten sejem so nastajale prave male mojstrovine, ki so jih lahko odnesli domov za spomin. Tisti malo bolj drzni so celo dirkali karting z avtomobilčki.

 

Največ adrenalina, energije in moči je vsekakor imelo tekmovanje v vlečenju vrvi. Letos razširjene kategorije: moške, ženske in otroške ekipe so pokazale vso srčnost borbe in vztrajnosti. Dodatna vzpodbuda so bili številni navijači, ki so svoj navijaški duh prenašali na tekmovalce. Na koncu je med moškimi zmagala ekipa PREVOJE 1, med ženskimi ekipa DAME S PREVOJ in med otroki ekipa NEUSTRAŠNI PREVOJCI. Vsem zmagovalcem še enkrat iskrene čestitke za osvojene pokale, ostalim ekipam pa čestitke za srčnost v tekmovanju in novo vzpodbudo za naslednji sejem.

 

VIDOV SEJEM je pokazal, da se znamo družiti, da znamo ceniti prave stvari in da lahko ohranjamo tradicijo s pridihom sodobnega tempa življenja. Verjamemo, da je vsak izmed obiskovalcev našel delček sebe v številnih ponudbah in preživel en res lep dan. Naj ostane tak do naslednjega VIDOVEGA SEJMA, ko se spet srečamo!

 

In na koncu še zahvala vsem, ki ste pomagali k uspešni izvedbi VIDOVega SEJMA:

  • posebna zahvala zlatemu sponzorju MOTO SET - Ivo Lenček
  • zahvala sponzorjem: Avtoprevozništvo Rok Klopčič s.p., DAVID GOSTIČ – GAS s.p., FOTO Rado Gostič, Snemanje Janez Pogačar, Svetila.com, Trgovina Spina Prevoje, Računalniške storitve May Doušak s.p., Sršen Joži, Marko Agrež, Avtovleka Kepec s.p., Žito d.d., Atlantic group d.d., Pivka d.d., Dana d.o.o., Eta d.d., Jata Emona d.o.o. 
  • zahvala Turističnemu krožku OŠ Janka Kersnik Brdo, ki je oblikovalo logotip VIDKOVE DEŽELE.
  • zahvala Režijskemu obratu Občine Lukovica

 

Člani TD Sv. VID

 

Oglejte si tudi