Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Tekst in podoba v sliki

V avli krašenjske podružnične osnovne šole je bila od sedemnajstega februarja pa tja do konca meseca odprta likovna razstava Tekst in podoba, ki so jo skupaj podprli Javni sklad republike Slovenije - območna enota Domžale, Kulturno društvo Fran Maselj Podlimbarski Krašnja, Zvezi kulturnih društev občin Domžale in Mengeš ter občine Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. Na njej so razstavljali udeleženci Območnega srečanja likovnih skupin Krašnja 2011.

Razstavo je sedemnajstega februarja odprl Pavel Pevec, sledil je kratek kulturni program, kjer so zapeli ljudski pevci Franc Maselj Podlimbarski Krašnja ter nastopili recitatorki Mojca Korošec in Brigita Rožič.

»Tekst in podoba – zgoščena zgodovina nekega razmerja« prikaz razmerij med tekstom in likovno podobo v zgodovini likovne umetnosti kakor tudi v sodobni umetnosti. O tem je predaval akademski slikar Janez Zalaznik  v Krašnji sedmega oktobra lani likovnim umetnikom, ki so najprej razstavili svoja likovna dela na to tematiko v Kamniku na regijskem srečanju likovnih skupin koncem prejšnjega leta in letos februarja tudi v Krašnji.

Razstava je bila resnično vredna ogleda, kajti slike povedo mnogo več kot pa opis le-teh v pisani besedi.

Milena Bradač

Oglejte si tudi