Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Za prevojskimi hokejisti spet odlična sezona

V maju se kot vsako leto končuje državno prvenstvo Slovenije v in-line hokeju. Stalnica HK Prevoje je, da se redno uvrščamo v končnico tekmovanja, kar pomeni zastavljeni cilj našega kluba. Naj omenim, da nastopamo v vseh treh kakovostnih ligah. Tekmovanje se začne v začetku oktobra, nato pa so tekme vsak vikend v RCU Lukovica ali pa v ŠP Horjul. Prvoligaši v rednem delu odigrajo 14 tekem, prav tako drugoligaši, tretjeligaši pa še štiri tekme več. Tako lahko hitro izračunamo, da smo v tej sezoni samo v rednem delu odigrali 46 tekem. Novost zadnjih dveh let je tudi pokalno tekmovanje, kjer pa letos nismo posegli v finale. Pripravljali smo se za odločilne tekme v končnici. Ekipa, ki nastopa v prvi ligi, je v četrtfinalu odpravila kranjske hokejiste in se uvrstila v polfinale. V tem dvoboju smo morali priznati premoč poznejšim prvakom Horjul Dinamitom. Seveda je lepo dobiti medaljo, četudi za tretje mesto, zato smo vse svoje znanje usmerili v tekmo z Brezovico. Izvrstna igra ter požrtvovalnost naših hokejistov nas je pripeljala do ponovitve lanskega uspeha, ko smo premagali Blejsko Dobravo. Posebno pohvalo zaslužijo prav vsi, še posebej pa naš dolgoletni vratar Grega Čurčija, ki je s svojimi obrambami dokazal svoje mojstrstvo.

Na začetku sezone smo imeli možnost nastopanja obeh ekip v tekmovanju prve lige, za kar pa se nismo odločili. Želeli smo mladim fantom, da se mogoče še kakšno sezono kalijo v nižjem rangu, kar pa se nam je obrestovalo. Odlično vzdušje in homogeno moštvo je prav gotovo ključ do uspeha. Redni del smo končali na četrtem mestu, potem pa v četrtfinalu druge lige premagali Postojno in korakali po stopinjah prve lige. Tradicionalni nasprotniki iz Vrhpolj niso bili dorasel tekmec v polfinalu, kar je pomenilo le eno, finalni obračun z Horjul TNT. Naj poudarim, da sta HK Prevoje in Horjul tekmeca, ki spominjata na derbi Jesenice-Olimpija v hokeju na ledu. Prvo srečanje smo v ŠP Horjul dobili Prevojci po izvajanju kazenskih strelov. Ko smo v domači dvorani pričakovali naslov prvaka, so nas gostje presenetili in visoko zmagali. Odločila je tretja tekma v nedeljo, 12. maja, v RCU Lukovica. Še enkrat smo dokazali, da smo trenutno boljša ekipa in pokal je romal v naše vitrine. Spet moram pohvaliti prav vse hokejiste, finale pa so odločili odlični vratar Zorko, fenomenalni Jure Markovič ter izkušeni hokejist lige EBEL Andrej Hebar.

Še nekaj vrstic bi namenil hokejistom tretje lige. V naši ekipi nastopajo samo mladi hokejisti, ki si s svojim nastopanjem nabirajo izkušnje. Vsi se zavedamo, da samo s treningi ni pravega občutka za igranje tekem. HK Prevoje že nekaj let načrtno vzgaja svoje hokejiste, zato nam uvrstitev ni primarnega cilja. Možnost igranja tekem imajo vsi in ne samo selekcionirana ekipa. Kljub vsemu smo opazili napredek in kar nekaj fantov trka na vrata prve ekipe.

Veliko poudarka dajemo tudi nastopanju mlajših selekcij, saj vemo, da le s podmladkom lahko pišemo odlično prihodnost kluba. Letos imamo selekciji v kategoriji do 10 in 12 let. Obe moštvi merita visoko, čeprav v nasprotnih moštvih nastopajo zgolj hokejisti z ledu. V kategoriji do 10 let smo bili tudi letos med najboljše tremi uvrščenimi ekipami, letos bronasti.

Svoje poglavje je trenerska novost v letošnjem letu. To je naš trener s Prevoj Zmago Berlec. Nekdanji odlični hokejist na ledu je pred sezono prevzel naše moštvo ter takoj vnesel svoje zamisli in način dela. Za vse je bilo to nekaj novega in očitno pozitivnega, saj smo ponovili in presegli lansko zelo uspešno sezono. Zgodila pa se je še ena novost, morda najpomembnejša. Novi predsednik HK Prevoje je postal Dario Vesel, ki je v zelo kratkem času pokazal svojo predanost klubu, ki ima zagotovo največ skrbi v zagotavljanju finančnih sredstev tako uspešnega kluba. Zahvaljujemo se občini Lukovica, RCU Lukovica, donatorjem in vam občanom za podporo našemu hokejskemu klubu.

 

Vinko Dragar

Oglejte si tudi