Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Uspešen začetek sezone

Klemen Gerčar je po lanski ne preveč posrečeni sezoni, ko so ga pestile poškodbe in je zamenjal tudi ekipo ter motor, letošnje leto pričakal z optimizmom. Dobro delo v zimskem pripravljalnem obdobju se je poplačalo že na prvi dirki državnega prvenstva.

Tradicionalni uvod v domačo motokros sezono konec marca gostijo v AMD Brežice, klubu, za katerega bo od letošnje sezone naprej na domači sceni vozil tekmovalec iz Prevoj. Na progi v Prilipah je Gerčar v najprestižnejšem odprtem razredu v obeh vožnjah zmagal in tako postal skupni zmagovalec prve od skupno petih dirk v letošnjem državnem prvenstvu Slovenije.

Ne mednarodni ravni je pri Klemenu Gerčarju glede na lansko sezono prišlo do nekaterih sprememb. 21-letni motokrosist se je pridružil češki ekipi UFO Racing Team in tako sedaj vozi 450 kubično Hondo CRF. Z novo ekipo namerava odpeljati vse dirke svetovnega prvenstva razreda MX3. V aprilu sta bili na sporedu že dve od skupno enajstih dirk. Otvoritveno preizkušnjo 9. aprila na Nizozemskem je končal na skupnem 14. mestu. Teden dni kasneje je bil v Franciji 11., kar kaže, da je v rezultatskem vzponu.

Naslednja dirka Gerčarja čaka 1. maja, ko bo v Stranski vasi pri Semiču lovil drugo letošnjo zmago v državnem prvenstvu.

Oglejte si tudi