Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Ramdedovič Edvin - Evropski prvak v Jiu Jitsu

Vse poti vodijo v Rim, tja pa je zaneslo tudi Edvina Ramdedovič, saj se je udeležil evropskega prvenstva v borilni veščini Jiu Jitsu. Ni pa se le držal načela važno je sodelovati, saj je v svoji kategoriji pometel s konkurenco in osvojil naslov evropskega prvaka.
V aprilu se je v Rimu v Italiji odvijalo evropsko prvenstvo v brazilskem jiu jitsu no gi. 33-letni Edvin je tekmoval v kategoriji do 79.5 kg v vijolčnih pasovih in to v  kategoriji Master 1. V enem dnevu so si sledile 3 borbe, v finalu pa je pod napadi Edvina podlegel romunski tekmovalec. Edvin Ramdedovič je tako postal evropski prvak. Edvin sicer prihaja iz Lukovice a trenira v klubu Carlos Maia Academy v Ljubljani. Tam deluje svetovno znani trener Carlos Maia, ki prihaja iz Brazijije, živi in trenira pa že nekaj let v Sloveniji.

Edvin je do naslova prišel po 22.-letih treningov različnih borilnih veščin, od tae kwon do-ja, karateja, boksa in kick boksa. 12 let je tekmoval je v tae kwon doju, nato v kick boksu, kjer je osvojil več odličij, tudi na mednarodnih tekmovanjih. V boksu ima dvajset borb, v profesionalnem MMA ( mixed martial art) pa ima 12 borb. Zadnje čase večino treninga posveča brazilskemu jiu jitsu. Po osvojenem evropskem vrhu je Edvinov cilj odličje na svetovnem prvenstvu.

Brazilski jiu-jitsu je borilna veščina, kjer je primarni fokus na "grappling" borbi še posebno v borbi na tleh. Brazilski jiu-jitsu promovira koncept, da se lahko manšja, šibkejša oseba uspešno ubrani napada proti večji in močnejši osebi z uporabo pravilne tehnike, vzvoda in s tem, da se borba preseli na tla kjer lahko uporabimo sklepne ključe in davljenja, da premagamo nasprotnika. Trening BJJ se lahko uporabi za športna "grappling" tekmovanja (s kimonom in brez kimona), za mešane borilne veščine (MMA) in za samoobrambo. Zelo pomemben del treninga predstavlja sparing, ki je glavno merilo za ocenjevanje napredovanja borca.

Oglejte si tudi