Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

AtransTrek - športni dogodek, ki je odlično uspel kjub muhastem aprilskem vremenu

Pustolovsko pohodniškega dogodka v organizaciji Športnega društva Atrans s Trojan, se je kljub aprilskem vremenu udeležilo več kot 70 ljudi, ki se niso ustrašili dežja in so z navdušenjem iskali kontrolne točke v bližnji in daljni okolici Lukovice.

Udeleženci pohodniške kategorije, 9 žensk in 23 moških, sta s Starega trga v Lukovici na slikovito, 21-kilometrsko traso pospremila rahel dež in veselo pričakovanje. Pol ure za Pohodniki je na 13-kilometrsko pot krenilo še 32 udeležencev Aktivne kategorije, ki se jim je v spremstvu staršev pridružilo 8 otrok :) Skupaj je na terenu uživalo več kot 70 ljubiteljev orientacijskega teka in pohodništva, ki so kljub aprilskemu vremenu pogumno podali v lov za kontrolnimi točkami. V cilju smo že po dobri uri dočakali prvega iz Aktivne kategorije, kmalu za njim pa je v cilj po slabih dveh urah teka po okoliških gričih in grebenih, pritekel tudi najhitrejši iz Pohodniške kategorije.

Zmagovalci so bili vsi. Večina izmed njih je bila premočena do kože, a nasmejana in dobre volje :) Najhitrejši so bili: Žan Ravnikar v konkurenci Aktivna ter Mojca Flerin in Nejc Zorman v Pohodniški kategoriji. Najboljšim sta nagrade podelila župan občine Lukovica Matej Kotnik in predsednik Krajevne skupnosti Trojane Lado Goričan.

Za suho zavetje na cilju je poskrbelo gostišče Furman, ki nam je odstopilo velik obokan prostor. Topel obrok in najbolj znan krof daleč naokoli je bil domena Gostinskega podjetja Trojane. Najunikatnejše pokale je zagotovila domača pivovarna Rokovnjač. Nagrade pa so prispevali: JR Sport (palice za nordijsko hojo SWIX), CRAFT (športna oblačila), Salomon (športna oblačila in oprema), JUB (barva), Piranske soline (sol) in Zeleno jabolko Sport (šola teka na smučeh).

Globok poklon vsem udeležencem, ki se niste ustrašili neugodne vremenske napovedi in se odločili, da pridete uživat na AtransTrek. Zaradi vas ga bomo naslednje leto z največjim veseljem ponovno organizirali, saj ste vi tisti, ki nas napolnete z energijo in voljo, da se zapodimo na teren in poiščemo najlepše kotičke. Zato obljubimo, da se naslednje leto zagotovo spet vidimo :)

ekipa ŠD Atrans

Oglejte si tudi