Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Spomin ostaja živ

Kot vsako leto so se tudi letos osmega julija na toplo nedeljsko popoldne zbrali ob grobu umrlih vaščanov med drugo svetovno vojno prebivalci Korena in ostali, katerih spomin ostaja živ ter njihovih svojcev in prijateljev, da počastijo že 70 obletnico požiga vasi.
In kot vsako leto so Brane Močnik, Franc Žavbi  in Maks Barlič položili venec h grobu umrlim. Spominsko srečanje organizirata krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Krašnja in Kulturno društvo Fran Maselj Podlimbarski.

Kot je povedala Vera Beguš: »Toliko se vas je spet zbralo, pa čeprav ni bilo nobenih plakatov in nobenih vabil.«  V kratkem kulturnem programu so sodelovali s pesmimi spomina ljudski pevci KUD F.M. Podlimbarski ter Pavla Pirnat in Nataša Zalaznik z recitacijami pesmi Ivana Minatija in Petra Levca. Spominu se je poklonil tudi Marjan Križman, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Lukovica. V organizacijo se vedno lepo vključijo tudi domačini, ki poskrbijo za družabno srečanje. Prav vse pa gotovo razveselijo harmonikarji Srečo, Miro, Tone, Ivan in Uroš, ki zaigrajo tako borbene pesmi kot tudi vedre poskočnice za dobro razpoloženje.    

Da spomin ostaja živ, so zaslužni ljudje, tako organizatorji kot vaščani in vsi, ki prihajajo leto za letom. Spomini bogatijo življenje tako posameznika kot naroda.

Milena Bradač

Oglejte si tudi