Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Prenova in povečanje računalniške učilnice na OŠ Janka Kersnika Brdo

Novo šolsko leto je že v polnem teku. Učenci že mesec in pol pridno nabirajo znanje v osnovnošolskih klopeh. Stiska s prostori na naši šoli je vsako leto večja. Zato iščemo vsemogoče poti, da bi na šoli pridobili kar največ uporabnega prostora za izvajanje učnega procesa. Trudimo se, da bi delno neizkoriščene prostore najbolje pripravili za izvajanje različnih dejavnosti. Tako so na Osnovni šoli Janka Kersnika Brdo v avgustu in septembru potekala obnovitvena dela, ki so bila usmerjena k reševanju prostorske problematike ter pridobivanju prenovljenih in modernih prostorov za delo učencev in učiteljev.

Prav gotovo med večja obnovitvena dela sodita prenova in povečanje računalniške učilnice in učilnice »čakalnice«, ki je bila prej ločen del tega novega prostora. Dela so potekala tako, da smo najprej porušili steno in na podlagi statičnega izračuna izdelali nosilne stropne vezi. Nato smo napeljali električno in računalniško instalacijo. Položili smo novo talno oblogo in učilnico prepleskali. Računalniško učilnico smo opremili tudi z novimi računalniškimi mizami in ergonomskimi stoli, ki uporabnikom ponujajo zdravo in prijazno delovno okolje .

 

S to prenovo smo pridobili tudi prostor, ki ga sedaj uporablja vodstvo šole oziroma pomočnica ravnateljice. Prav tako sta se ob tem iz kletnih prostorov v prvo nadstropje preselili tudi pisarni računovodje in knjigovodje. Uprava šole je s tem v celoti umeščena v prostore na zgornjem hodniku, kar omogoča nemoten pretok informacij in dobro sodelovanje. Obenem smo pridobili tudi manjše prostore v spodnji etaži, kjer lažje opravljajo svoje delo učitelji dodatne strokovne pomoči.

 

Sredstva smo pridobili iz občinskega proračuna za vzdrževanje šole. Vodenje projekta in dela je prevzela šola. Nove pridobitve smo zelo veseli in vidimo, da se tako učenci kot tudi učitelji v prenovljeni računalniški učilnici dobro počutijo. Zahvaljujemo se Občini Lukovica za razumevanje in finančno podporo.

 

Kolektiv OŠ Janka Kersnika Brdo z ravnateljico dr. Anjo Podlesnik Fetih

 

Oglejte si tudi