Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

KRESOVANJE OB DNEVU DRŽAVNOSTI

V nedeljo, 23. junija 2013, je v Šentvidu pri Lukovici bila osrednja občinska prireditev, ki so jo sooblikovali OŠ Janka Kersnika Brdo, Občina Lukovica in Turistično društvo Sv. Vid.
V uvodnem delu se je osnovna šola predstavila s kulturnim programom in podelitvijo nagrad najuspešnejšim učencem v tem šolskem letu.

Zapeti himni, odigrani avtorski skladbi na violino v izvedbi Anje Kralj in estetski vaji gimnastičark je sledila podelitev. Učenkam in učencem, ki so bili uspešni na glasbenem, matematičnem in športnem področju, ter tistim, ki so izjemen učni uspeh dosegli vseh devet let, sta nagrado izročila gospa ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih in župan Matej Kotnik.

Nagrade so prejeli:

-       Anja Kralj za zlato priznanje na 2. slovenski glasbeni olimpijadi, dosegla je tudi posebno nagrado za najboljšo vokalno izvedbo in posebno nagrado za najboljšo avtorsko skladbo pod mentorstvom Simone Burkeljca.

-       Miša Šinkovec za srebrno priznanje na 2. slovenski glasbeni olimpijadi pod mentorstvom Simone Burkeljca.

-       Urh Štempihar Jazbec za srebrno priznanje na 2. slovenski glasbeni olimpijadi pod mentorstvom Simone Burkljca in zlato priznanje na mednarodnem matematičnem tekmovanju Kenguru pod mentorstvom Irene Kotnik in Mojce Češnjevar.

-       Anja Kralj, Nina Slapar, Nika Jemec in Manca Dolenc za 1. mesto v ritmični vaji z obroči v skupini starejših deklic in za 2. mesto v estetski vaji brez rekvizita na državnem nivoju pod mentorstvom Jasne Zavodnik in Katje Koselj.

-       Maša Korošec, Maja Meden, Lara Krnc, Eva Kralj, Anja Hribar, Neža Jarc za 2. mesto v estetski vaji brez rekvizita na državnem nivoju pod mentorstvom Jasne Zavodnik in Katje Koselj.

-       Andraž Slapar za bronasto državno priznanje na veliki prožni ponjavi in 3. mesto na polfinalu državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave pod mentorstvom Damjana Usenika.

-       Maja Per za srebrno in zlato medaljo v skoku v daljino in zlato medaljo v teku na 200 metrov na atletskem mitingu na državnem nivoju pod mentorstvom Nataše Žajbeljc.

-       Miha Rožič za 2. mesto na tekmovanju v lokostrelstvu pod vodstvom gospoda Dena Habjana.

-       Žiga Podgoršek za 3. mesto na državnem prvenstvu v akvatlonu in Nejc Podgoršek za 2. mesto na državnem prvenstvu v akvatlonu pod mentorstvom Mihe Rojca.

 

Nagrado za izjemen učni uspeh vseh devet let osnovnošolskega izobraževanja so v 9. a prejeli:

-       Jerneja Dimc

-       Kristina Oražem

-       Žan Žak Tomažin

-       Tjaša Obreza

Tem učencem je bila razredničarka Mateja Kos Kobe.

Tjaša Obreza je prejela tudi nagrado za zlato priznanje v tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni pod mentorstvom Ane Romane Dolenc.

 

Nagrado za izjemen učni uspeh vseh devet let osnovnošolskega izobraževanja so v 9. b prejeli:

-       Manca Hribar

-       Domen Lebar

-       Lea Omahna

-       Anže Stražar

-       Špela Urankar

-       Jerica Bukor

Tem učencem je bila razredničarka Jana Kovič.

Jerica Bukor je prejela tudi nagrado za srebrno priznanje za raziskovalno nalogo na področju psihologije pod mentorstvom Ane Valič.

Učenke in učence, ki so prejeli nagrado za izjemen učni uspeh, so vpisani v zlato knjigo na občini. Vanjo so se tudi podpisali.

 

Ravnateljica je vsem navzočim čestitala in se zahvalila Občini Lukovica za posluh in sodelovanje. Zahvalila se je tudi vodjema šolskega dela prireditve Ireni Orehek in Petri Hudnik.

Prav tako je nagrajencem čestital župan in se zahvalil vodstvu šole –ravnateljici dr. Anji Podlesnik Fetih, pomočnici ravnateljice Damjani Vidmar in pomočnici ravnateljice v vrtcu Cveti Rošer.

Za zaključek se nam je pridružilo čarobno bitje – Kresniček (Anja Kralj) – in nas s pesmijo popeljalo v nadaljevanje prireditve in na zaslužene počitnice.

 

Zaključili smo šolsko leto, ki je bilo uspešno in bogato z najrazličnejšimi dejavnostmi in projekti. Ponosni smo na vse in vsakega posebej.

 

V drugem delu proslave se je župan Občine Lukovica Matej Kotnik v slavnostnem govoru dotaknil Karantanije, prvih zgodovinskih dejstev naše dežele, hrepenenju po svoji državi in nato dodal: ”Ko smo dobili svojo državo, ko smo si jo priborili, ko smo jo dosegli, smo odprli svoj rajski vrt in mislili, da vse raste kar samo po sebi. Marsikateri voditelji mislijo, da se tukaj samo pobira plodove, da se jih baše v svoje košare ali se jih celo nosi na kakšen otok. Pozabijo pa na nekaj, in tega ne sme pozabiti nihče od nas, da ko jemlješ, moraš tudi dati. Potrebno je sejati, žeti in delati, da bo ta dežela cvetela. V to deželo je potrebno tudi vlagati, jo ljubiti in zanjo storiti vse, kar se da.”

Sledil je nastop članov Moškega pevskega zbora Lipa s Trojan, ki so ubrano zapeli pesmi Pozdrav domovini in Drevi pa grem na vas. Nato pa je nastopila še ena najbolj uveljavljenih folklornih skupin pri nas, Folklorna skupina Emona, ki se je predstavila s hudomušnimi štajerskimi plesi. Ob tem se ji je pridružila tudi novoustanovljena folklorna skupina Turističnega društva Sv. Vid, za katero je bil to prvi javni nastop. Prireditev se je s tem končala, sledil je le še prižig kresa in druženje vseh prisotnih.

 

Petra Hudnik in Leon Andrejka

 

 

Oglejte si tudi