Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Dekleta do 12 let postale področne ekipne prvakinje v šahu

Področni center Domžale je organiziral s pomočjo Šahovskega društva Domžale na OŠ Rodica ekipno področno tekmovanje v šahu za skupine F12 (fantje do 12 let), F15, D12 (dekleta do 12 let) in D15 v ponedeljek, 3. 3. 2013 z začetkom ob 15. uri. Igralo se je po Bergerjevem sistemu, to je vsaka ekipa z vsemi drugimi s pomočjo šahovske ure, 15 minut na vsakega igralca. Tekmovanja so se letos udeležile 3 ekipe, združeno šahistke in šahisti z matične šole na Brdu in podružnične šole v Blagovici.
Po prvem mestu Tajde Tomelj na posamičnem področnem tekmovanju,  se je izkazala še združena ekipa deklet do 12 let z Brda in Blagovice in osvojila 1. mesto na tem področnem ekipnem tekmovanju. Ekipo so sestavljale učenke: Tajda Tomelj, Karin Kavčič, Vesna Škofic in Ana Praznik. Čestitamo za zlato medaljo.

Odrezali so se tudi fantje do 15 let in osvojili bronasto medaljo. Igrali so v postavi Matic Virnik, Matej Volkar, Urban Štiftar in Robi Emeršič.

Fantje do 12 let pa so zasedli nehvaležno 4. mesto. Za ekipo so igrali: Jakob Podgoršek, Anže Pavlič,  Lovro Zupan, Luka Hribar in Matej Tomelj.

Šahovski krožek na matični šoli vodi učitelj fizike Damjan Gašparič, na podružnični šoli pa zunanji sodelavec Viktor Jemec. V letošnjem šolskem letu so si učenke in učenci pridobili že kar nekaj izkušenj na tekmovanjih. Seveda pa je potrebno še posamično delo iz knjig, danes pa je precej gradiva tudi na internetu, kjer se da trenirati in tekmovati tudi na daljavo preko omrežja. 

 »Šah zahteva veliko zbranosti, treninga, logičnega mišljenja, hkrati pa spodbuja tekmovalni duh in spoštovanje vsakega nasprotnika. Dosežki na tekmovanjih pa so tekmovalcem vzpodbuda, da bodo z gojenem te plemenite igre nadaljevali tudi v prihodnje in navdušili kakšnega novega učenca« pa je zapisal brdski mentor na šolski strani http://www2.arnes.si/~osljjk1s/dogodki_1314/tekmovanja/16_sah/sah.htm

Zahvaljujemo se vodstvu šole kot  tudi staršem za pomoč pri prevozih in za dobro sodelovanje, da bi otroci dosegali še boljše rezultate.

 

Oglejte si tudi