Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

V ŠTD Rafolče so olepšali brunarico in okolico

V soboto, 31. maja 2014 ob 9. uri so se zbrali zagnani pripadniki ŠTD Rafolče, da bi poleg vzdrževalnih del v okviru delovne akcije pripravili še igrišče in prireditveni prostor za tradicionalni 9. nogometni turnir za pokal KS Rafolče pri brunarici v Rafolčah. Veliko pozornosti so posvetili igralom, ki so jih natančno pregledali in obnovili vse že obrabljene ali neustrezne dele, da bi se lahko naši najmlajši varno igrali in uživali v naravi.
Udeleženci delovne akcije so razdelili po skupinah, dobili ustrezno orodje in pričeli z delom. Prva skupina je pričela z barvanjem zunanjih sten in vhodne plošče brunarice. Naslednja skupina je pričela z izkopom in postavitvijo že dolgo pogrešane oglasne deske, ki so ji dodali še klopco in lep okvir. Izdelali so tudi peskovnik za otroke. Zamenjali so tudi sekance pri igralih in popravili vzvodno gugalnico. Sanirali so cevi meteorne vode. Montirali so nov bojler za ogrevanje vode. Za kolesarje je bil prepleskan nosilec za parkiranje koles. S peskom je bil nasut dostop do brunarice in izvedena je bila izmera in označevanje nogometnega igrišča. Pokošena pa je bila tudi prevelika trava in plevel v okolici brunarice in cipres.

 Akcije se je udeležilo kar precej zavzetih krajanov, posebej je treba pohvaliti precej mladine, ki so spet potrdili rek, da se lahko z dobro voljo in množičnostjo zelo veliko naredi.

Zahvaljujemo  se vsem udeležencem  in se priporočamo še za naprej.

 

 

 

 

Oglejte si tudi