Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Redni letni občni zbor TD Sv. Vid

Na rednem letnem občnem zboru Turističnega društva Sv. Vid se je 11. marca 2015 v dvorani A. M. Slomška v Šentvidu zbralo lepo število članov in simpatizerjev društva. Vse navzoče je pozdravila in uradno odprla letni občni zbor predsednica Jerneja Strmšek Turk.

Po izvolitvi delovnega predsedstva in potrditvi predlaganega dnevnega reda je predsednica podala izčrpno poročilo o delovanju društva zadnjih dveh let.

Društvo trenutno šteje 80 članov,  v zadnjih dveh letih so bili uspešno izvedene, lahko bi sedaj rekli že tradicionalne prireditve TD Sv. VID (pustna povorka, Vidov večer in sejem, kresovanje ob dnevu državnosti, otroški bolšji sejem z noto humanitarnosti za otroke socialno šibkejših družin) ter številni novi projekti. Eden večjih je bil ustanovitev folklorne skupine TD Sv. VID in izvedba prvega folklornega večera v letu 2013, izvedba delavnic s praktičnimi prikazi priznane zeliščarke ga. Marije Jamnik in strokovnjakinje za zelenjadarstvo ga. Miše Pušenjak, decembrska prireditev s predprazničnim druženjem ter strokovna ekskurzija v tujini in v Sloveniji v lastni organizaciji. Vse nove aktivnosti ter prireditve so bile pri obiskovalcih lepo sprejete in obiskane, kar daje delovanju društva nove moči in spodbude za nadaljnje delovanje.

Sledila so poročila (finančno poročilo, poročilo nadzornega sveta in poročilo častnega razsodišča), ki so bila soglasno sprejeta.

Ker je z letošnjim letom potekel mandat obstoječemu vodstvu, so bile v nadaljevanju volitve za izvolitev novega predsedstva za naslednji dve leti.  Jerneja Strmšek Turk je bila soglasno ponovno izvoljena za predsednico TD Sv. VID. Jerneja se je zahvalila za zaupanje in ponovno izvolitev ter poudarila: »Zadnji dve leti smo gradili zaupanje, se razvijali ter pridobivali nova spoznanja in izkušnje. Vsi rezultati so plod dela nas vseh in takšnega sodelovanja in dela si želimo tudi v prihodnje.« Hkrati je podala predlog za novo predsedstvo, ki je bil soglasno sprejet.   

V zadnjem delu je bil predstavljen in potrjen plan dela TD za letošnje leto. Med drugim predstavljen tudi novi projekt za leto 2015, ki je za TD Sv. Vid tako v izvedbenem kot organizacijskem smislu zelo zahteven in pomeni veliko angažiranost vseh vpletenih. Zagotovo pa bodo vsi obiskovalci na premieri izjemno uživali.

Ob koncu je spregovorila tudi predsednica TZ Andreja Čokl,  pohvalila delovanje društva in se zahvalila za sodelovanje v okviru TZOL.

 Po uradnem delu je sledilo prijetno druženje.

Vabimo vas, da se nam pridružite, veseli bomo vsakega novega člana! Spremljajte nas tudi na  www.td-svvid.si in na facebook strani TD Sv.Vid.

Oglejte si tudi