Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Prvi odprti turnir za prehodni pokal Rafolč v metanju podkev

V nedeljo, 23. 11. 2014, ob 10. uri se je pričel prvi turnir posameznikov za prehodni pokal Rafolč v metanju podkev. Na pobudo nekdanjega prvega predsednika ŠTD Rafolče Sandija Ceglarja, ki je nastopal že za ekipe sosednjih občin, so prizadevni člani društva s sedanjim predsednikom Blažem Jemcem pripravili dva igrišča za metanje podkev in s tem tudi v KS Rafolče obudili ta stari šport, ki se pojavlja predvsem kot družabna igra. Tekmovanje je trajalo vse do večera in se ga je ogledalo veliko sprehajalcev.
Občina Lukovica je asfaltirala parkirišča pred brunarico ŠTD Rafolče in tudi del vhodne poti do brunarice, ki je koristila tudi pri izdelavi dveh igrišč za metanje podkev, kjer je eno montažno. Z dodatnim nasutjem finega peska sta bili na novo zgrajeni obe igrišči po pravilih  NHPA (The National Horseshoe Pitcher's Association) in poskrbljeno je bilo za varnost vseh.

 

V tekmovanju posameznikov je sodelovalo 16 tekmovalcev. Vrstni red najboljših: 1. Mirko Čokan, 2. Janez Maček, 3. Aleš Škafar in 4. Matjaž Brovč. Prvi trije so prejeli medalje in najboljši, učitelj fizike in podjetnik, nekdanji Lukovčan Mirko Čokan tudi prehodni pokal Rafolč, ki je zmagal že na večih turnirjih.  

 

V tekmovanju dvojic je tekmovalo 11 parov. Vrstni red najboljših: 1. Mirko Čokan in Drago Stražar, 2. Juhant Team (Aleš Škafar in Sebastjan Oražem), 3. Janez Maček in Darko Latas in 4. Saša Šmidovnik in Igor Fartek.

 

Nastopila sta dva domačina, Sandi Ceglar in Blaž Jemec, zaenkrat kot vzpodbuda tudi ostalim krajanom, da se lotijo te rekreativne igre, da bi s svojo ekipo pričeli tekmovati v 2. ligi z  možnostjo prehoda v prvo.  Edina predstavnica žensk, Saša Šmidovnik iz Kamnika, je bila prijetno presenečena in navdušena nad urejenim okoljem in veselim vzdušjem, toplim čajem in prigrizki, kljub mrazu.

 

Vabimo še ostale krajane, da razmigajo telo in usmerijo duha tudi v metanje podkev. 

 

Oglejte si tudi