Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Pohodniki ŠTD osvojili še najvišji vrh Karavank - Stol (2236 m)

Po osvojitvi najvišjega vrha Alp v Sloveniji - Triglava v juliju, smo se pohodniki ŠTD Rafolče odločili priti še na najvišji vrh v Karavankah. Na Stol smo se povzpeli v nedeljo, 21. septembra 2014. Z Valvazorje koče na višini 1181 m smo morali premagati še preko 1000 m višinske razlike, kar ni mačji kašelj. Z mislijo, da bo po vrnitvi oddojek ravno pravšnji, se je 12 članska odprava podala v skale.
Po 20 minutni hoji smo prišli na Žirovniško planino. Po dokaj sončnem jutru so se pričeli poditi vedno bolj gosti oblaki, tako se kljub zelo lepemu pogledu na Bled ni videlo Triglava, ki je bil v oblakih. Po že kar utrujajoči tri urni hoji  smo prišli na Prešernovo kočo (2174 m). Večina je odšla še na sam vrh - Stol, ki je bil oddaljen 15 minut, kjer je bil  lep razgled na Julijske Alpe, na zahodne Karavanke, Visoke in Nizke Ture, tudi na Kamniško Savinjske Alpe in del Gorenjske. Obletavale so nas tudi planinske kavke in vrane, ki so nas spominjale na našo minljivost. 

 

Po izdatni malici smo se pred že grozečimi oblaki hitro vrnili v dolino. Ker bi morali še dolgo čakati na oddojka ob Valvazorju, smo se podali na večerjo ob gostišče ob avtocesti in zadovoljni zaključili kar naporen pohod.

Se vidimo naslednjič na Begunjščici.

 

Oglejte si tudi