Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Planinski dom

PD Moravče so nedavno dali v uporabo nov planinski dom na Uštah / Žerenk

Spremljal sem gradnjo od daleč in si močno želel, da bi dom zaživel v vsej svoji veličini. Kraj je naravnost veličasten. Razgledi, sladokusci bi rekli za prste obliznit. Doline, planine, naselja, gore vse ti leži pod nogami. Tu se res počutiš kot Kralj na višavi, čeprav je s skromimi 658 m nad morjem med nižjimi, ga vse ostalo uvršča med velike.

Udeležil sem se svečane otvoritve doma. Pripravili so krasen kulturni program, kot se za svečane prireditve spodobi. In zdaj so dobili tudi oskrbnika. Ker sem radovedne narave, sem šel še sam pogledati. Ne bom govoril, kako sem prišel do doma, povedal bom le, da je poleg lepega doma v toplih prostorih topla in prijazna tudi postrežba in oskrba. Kar trije menije kosila in še mnogo druge hrane po zelo zmernih cenah. Hrana je zelo okuna. Da pa je ponudba še popolnejša, te po kosilu popeljejo še s pravo kočijo (zapravljivček), kar da ponudbi res piko na i.

V upanju, da tako ostane se bom še vračal na novi dom, vas pa vabim, da ga tudi vi obiščete in preizkusite.

 

PLANINSKI DOM PD MORAVČE NA UŠTE-ŽERENK( 658 M.N.V.). OBRATUJE OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH: OD 08.00 DO 18.00 URE.

Povezave

www.pdm.si

Oglejte si tudi