Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Noro kolesarsko adrenalinsko doživetje nad Blagovico

V soboto 31. maja in nedeljo 1. junije je četrto leto zapored potekal najbolj nor kolesarski dogodek v ljubljanski kotlini. V organizaciji Športnega kulturnega društva Čelešnk se je čez korenine in skale s skoki podalo preko 100 fantov in deklet, ki so prikazali enega najbolj adrenalinskih športnih dogodkov v naši okolici. Letos so v Bike parku Čelešnk izdedli dve tekmi v enem, in sicer za pokal Slovenije in državno prvenstvo Slovenije v spustu z gorskimi kolesi.
Tekmovalci so se pomerili po 1700m dolgi progi, na kateri je bilo višinske razlike 380 metrov. Proga je bila speljana v veliki večini na gozdnih poteh (kar 95%) in delno po  travniku, v vseh treh dneh, vključno s petkovim prostim treningom, pa jih je v vseh dneh prišlo v Poljane pri Blagovici spodbujati več kot 700 gledalcev. Zmagovalca v glavnih kategorijah sta bila tako Zarja Černilogar in Miran Vauh, vsi tekmovalci pa so bili razvrščeni po kategorijah: licentirani amaterji, ženske, U15, U17, U19, masters in moški elite.

Eden izmed organizatorjev Urban Podbelšek je po dgodku povedal, da se organizacija takšne tekme začne 9 mesecev prej, saj se je potrebno oktobra odločiti, ali bodo tekmo izvedli ali ne. "Proti koncu zime se začnejo prvi sestanki, nato pa, glede na datum tekme, tudi »ta prava akcija«. Stvari je veliko, in sicer priprava proge (poleg same proge so tu blazine, trakovi, priprava starta in cilja), prijave tekmovalcev, oglaševanje, organizacija maršalov, gorskih reševalcev, rešilcev in zdravnika, prevozi tekmovalcev, hrana in pijača, nagrade in časomerilci so tiste glavne stvari. Nato pa še podrobnosti kot so pranje koles, tuši, šotori, glasba, napovedovalec …"  Edina stvar, ki je žal ne morejo organizirati je vreme, vendar je slednje letos, vsaj na dan tekme vzdržalo. Upajo, da bo tako tudi 27. in 28. septembra 2014, ko bodo organizirali tekmo za slovenski pokal SloEnduro.

Pri organizaciji dogodka bi se v ŠKD Čelešnk želeli zahvaliti vsem, ki so jim na kakršen koli način pomagali pri organizaciji in izvedbi tekme, kjer je sodelovalo pribložno 70 ljudi. Redarji ob progi in parkiriščih, šoferji, natakarji, kuharji, koordinatorji, povezovalci programa, tehnični delegat, sodniki, merilci časa, društvo podeželske mladine Blagovica, gasilsko društvo Šmartno, gasilsko društvo Blagovica, gorski reševalci iz Kamnika, taborniki RMK Radomlje, reševalci Evropa Vita in Anže Čerin, ki je posnel spodnje fotografije, so bili tisti, ki so pripomogli k temu edinstvenemu športnemu dogodku. Da so ga lahko v celoti izvedli pa so pomagali tudi sponzorji, in sicer AZ net, Flopi, Gastpro, Herba Medica, Javno komunalno podjetej Prodnik, Monster energy in Mizarstvo Matjan Kancilja ter Mizarstvo Srečko Dacar.

Da delajo dobro priča tudi osebna izkušnja Podbelška."Ko se na tekmo prijavijo tudi trije pogumni 12-letni dantje, ko sodnik kolesarske zveze pohvali organizacijo z oceno 5+ in ko po koncu tekme vidiš utrujene, a zadovoljne obraze vseh ljudi, ki so pomagali, si takrat resnično zadovoljen, da si lahko del projekte, ki deluje v dobro mladine, športa in lokalne skupnosti," še dodaja in obenem vabi, da se jim konec septembra  na Čelešnku pridružijo obiskovalci v čim večjem številu.

Oglejte si tudi