Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

HK Prevoje: Naš načrt je vedno biti državni prvak!

Hokejski klub Prevoje je eden izmed klubov z najdaljšo tradicijo v dolini Črnega grabna, ki deluje že od leta 1968. Po tem, ko je bil nekaj časa v mirovanju so ga leta 1997 ponovno obudili, po dveh letih pa se je pričelo obdobje inline hokeja oziroma hokeja na rolerjih. Danes segajo v sam vrh slovenske inline hokejske scene, kjer v zadnjih 12-ih letih dosegajo odlične rezultate in se lahko pohvalijo s številnimi nazivi, med drugim tudi državnih prvakov in spadajo med najboljše štiri inline klube v Sloveniji. V letošnji sezoni so uvedli tudi nekaj ključnih sprememb; izvolili so nov Upravni odbor, vlogo glavnega trenerja je v članskih vrstah prevzel Zmago Brlec, glavno predsedniško funkcijo pa je po 17letih vodenja Vinka Dragarja prevzel Dario Vesel – Skowla iz Gradišča.
Zakoniti zastopnik HK Prevoje je bil že od samega začetka Vinko Dragar,  brez katerega se klub ne bi tako utrdil na slovenski inline sceni in bil tako uspešen, kot je danes. Vinko, ki je vzor marsikateremu mlajšemu hokejistu, je od samega začetka delal na tem, da se med ekipo vzpostavi timski duh in vzgajal otroke v športno življenje, kar pa je pomenilo, da so morali imeti fantje poleg želje po igranju tudi dobre ocene v šoli, če so želeli trenirati v HK Prevoje.

Glavno vodilo kluba je, da vzgajajo in kalijo mlade nadobudne hokejiste, ki jim omogočajo dobre pogoje treniranja in jih poučujejo v zdravem športnem vzdušju. »Vedno smo bili pošteni do staršev in otrok. Pomembno je, da se otroci naučijo pri nas osnov igranja in smo določenim ambicioznim staršem tudi povedali, da dajemo velik pomen temu, da igrajo in se družijo med seboj, rezultati pa pri mlajših selekcijah niso najpomembnejši. Do danes je že kar nekaj mladih hokejistov, ki so začeli športno pot na Prevojah,  okusilo tudi pravi hokej na ledu pri najboljših slovenskih klubih, vendar prvega klubskega dresa se ne pozabi, in spomladi po končanem prvenstvu na ledu se vsi z veseljem vrnejo v HK Prevoje na inline ploskve « pravi Dragar.

V lanski sezoni 2012/13 so s člansko ekipo v prvi ligi zasedli tretje mesto na državnem prvenstvu v inline hokeju, saj so premagali ekipo HK Jesenice. Odlično se je odrezala tudi ekipa v drugi ligi, ki je dosegla drugo mesto in igrala odločilno tekmo s predzadnjo uvrščeno ekipo Slovenskih Konjic s prve lige ter jo premagala ter tako teoretično imeli možnost, da bi prvič v Sloveniji katerikoli klub imel dve ekipi, ki bi nastopali v prvi ligi. Za to možnost se niso odločili, saj so ekipo za prvo ligo sestavili iz najboljših igralcev, druga liga pa je namenjena mlajšim igralcem, ki se v njej kalijo in pripravljajo za igranje v prvi ligi. Prvoligaška ekipa za letošnjo sezono 2013/14 je tako sestavljena iz pretežno mladih igralcev, ki so se lansko leto dokazali, prav  tako pa je v njej še vedno nekaj starejših igralcev, ki imajo več izkušenj. Pohvalijo se lahko številnimi člani, in sicer trenutno z 92 aktivnimi hokejisti, saj imajo v vsaki ligi svojo člansko ekipo in mlajše selekcije, če pa dodamo še lepo število veteranov, ta številka preseže 100 članov.  V vseh treh ligah so tudi državni prvaki HK Dinamiti Horjul, oba kluba pa sta edina v Sloveniji, ki imata svojo dvorano za inline hokej in so tako omogočene vrhunske razmere za trening. Dragar dodaja: »V HK Prevoje smo ponosni, ker smo zelo dobri v inline hokeju in imamo tudi največ reprezentantov, kar nam brez RCU rekreacijskega centra verjetno ne bi tako dobro uspevalo. Praktično smo v tekmovalnem pogonu od septembra do konec junija, in če želiš imeti rezultate moraš delati trdo, se marsičemu odreči, za največjo pomoč pri pogojih treniranja in tekmovanja pa smo zagotovo hvaležni občini Lukovica ter Bernardu Urbaniji- RCU «.

Veliko igralcev je tudi iz sosednjih občin, in sicer Domžale, Moravče, Mengeš, Kamnik, Trzin in celo Komenda, saj nikoli niso zahtevali, da so v klubu le hokejisti iz domačega okolja. Prav tako se lahko pohvalijo z zavidanja vrednim četrtim mestom na Svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu, saj je v slovenski hokejski reprezentanci igralo 9 njihovih članov.

Glede na to, da je hokej v občini prisoten že skoraj 50 let ni nič čudnega, da so še vedno aktivni tudi veterani, ki se na ledu v Domžalah srečujejo ob petkih in ter se udeležujejo različnih turnirjev, kot je bil nazadnje 22. novembra v srbskem Novem sadu. Nedeljski popoldnevi so od 18. ure dalje v dvorani RCU rezervirani za rekreativce, ki zaradi službenih oziroma drugih obveznosti nimajo časa, da bi trenirali dvakrat tedensko, vendar morajo biti člani HK Prevoje, imeti celotno opremo in se tudi prej najaviti.

Kot že prej omenjeno, je letošnjem letu Vinko svojo predsedniško funkcijo predal mlajšemu Dariu Veselu – Skowli, ki je med drugim zadolžen tudi za promocijo kluba, organizacijo aktivnosti povezanih s hokejem in ohranjanjem pozitivnega vzdušja med igralci. "Naš izziv za katerega se bomo tudili še naprej je, da bomo imeli čim več aktivnih mladih igralcev v svojih vrstah. Veseli nas tudi  prihod novega trenerja, izkušenega hokejista Zmaga Brleca iz Prevoj, ki bo svoje izkušnje iz bogate kariere prenesel na naše člane. Seveda pa  le volja, timski duh in trdo delo lahko poskrbijo, da bo HK Prevoje še naprej v samem vrhu Slovenskega ekipnega športa, za kar pa se trenutno  nimamo kaj bati. Pred kratkim smo se udeležili tudi mednarodnega turnirja v Italiji, prav tako pa se vsako leto udeležimo turnirja v Dolenjskih Toplicah, 24ur hokeja na Dnevu mladih v Domžalah ter imamo Dan hokeja v občini Lukovica  " še dodaja Vesel.

V svoje vrste še vedno sprejemajo otroke do 13. leta starosti, ki se želijo pridružiti njihovi šoli inline hokeja. Predznanje rolanja ni pogoj, potrebno je imeti svojo opremo in se predhodno najaviti Dariu na telefonsko številko 041 929 307.

Tiha želja tako bivšega, kot tudi sedanjega predsednika kluba za prihodnost je, da bi, tako kot ustanovitelji kluba, lahko enkrat v prihodnosti ponovno igrali v Črnem grabnu hokej na ledu in v ta namen zgradili ledeno dvorano. Kljub vsemu pa se trenutno osredotočajo na letošnjo sezono, ki ob petkih zvečer igrajo pred domačim občinstvom, in sicer naslednjič že 6. decembra ob 19:45 proti HK Kavke Kranj.

Oglejte si tudi