Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Godbeniki septembra zelo dejavni

Člani Godbe Lukovica so se po zasluženih počitnicah ponovno zbrali konec avgusta in zakorakali v novo glasbeno sezono. In to še kako aktivno.
Prvi septembrski konec tedna so si drug za drugim sledili kar štirje nastopi. Od koncerta ob občinskem prazniku, presenečenju ob osebnem jubileju, sprejemu svetovnega motokros prvaka Klemena Gerčarja do povorke ob dnevu narodnih noš in oblačilne dediščine. Vrhunca te tradicionalne prireditve se Godba Lukovica udeležuje že vrsto let. Letos so bili tako del približno 2000 posameznikov, kolikor se jih je sprehodilo po Kamniku.

Udeležba na takšnem dogodku je še kako pomembna za prepoznavnost godbe, saj so prireditelji našteli več kot 37 tisoč obiskovalcev festivala. Sicer so letošnji dnevi narodnih noš potekali pod sloganom Občutimo tradicijo, spoštujmo dediščino in so v ospredje postavili avbo.

Pestrega septembra s tem za Godbo Lukovica še zdaleč ni bilo konec. Drugi konec tedna so godbeniki zaigrali na poroki in nato še na prireditvi ob 20-letnici Turističnega društva Gradišče. Mesec pa so zaključili z nastopom na Dnevu Občine Lukovica 28. septembra na Stari tržnici v Šiški v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi