Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Obisk sejma Bike expo show Verona

Enosledna vozila in vse, kar je povezano z njimi, so verjetno najpogostejša tema v debatah med člani in simpatizerji v Moto klubu Rokovnjači. Da pa smo v koraku s časom, je potrebno ves čas spremljati novosti in nove trende na moto sceni. Prav zato se je naš Felix tudi letos potrudil organizirati skupinski ogled moto sejma v Veroni.
Bike expo show je bil prvič organiziran 1995 v Padovi, od leta 2009 naprej pa Veroni. Od začetnih 15.000 obiskovalcev, si sedaj sejem v treh dneh ogleda prek 100.000 ljudi. Sorazmerno s tem se je povečevalo tudi število razstavljalcev in obsejemskih dogajanj. Tudi letos je bila ponudba zares ogromna in z veliko mero potrpežljivosti so bili nakupi nadvse ugodni. Vse to pa je k udeležbi pritegnilo tudi naše člane in simpatizerje.

 

V soboto, 24. januarja ob 4h zjutraj se je na parkirišču pred vrtcem Medo zbrala prijavljena druščina. Odhod v skoraj 400 km oddaljeno Verono je sledil nekoliko kasneje, saj se je Izi doma še pridno tuširal. Po izkušnjah je dobro biti na vhodu sejmišča že pred odprtjem, saj se tako izogneš stanju v vrstah z glasnimi Italijani. Takoj po prihodu je sledila malica, razdelitev kart in razhod za 8 ur. V manjših skupinicah in parih smo se podali na lov po zanimivih ponudbah, ogledih in testih novih motociklov, vzdihovali ob vragolijah različnih ''stunt'' voznikov na mopedih, motorjih in v avtomobilih. Sejem je razdeljen na različne sektorje, glede na razstavljalce, tako sta dve hali polni predelovalcev in njihovih izdelkov, katerih uporaba se je v zadnjem obdobju še posebej razširila. Velja omeniti še skoraj popolno udeležbo vseh pomembnejših izdelovalcev serijskih modelov in vseh najnovejših motociklov. Seveda pa je vse skupaj začinjeno s postavnimi hostesami. Polne glave vtisov smo na potni nazaj izmenjali, vmes splanirali še kakšno poletno vožnjo in se ob prihodu na Prevoje malo pred polnočjo poslovili.     

Oglejte si tudi