Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 23.03.2017

pretežno oblačno
Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih se bodo pojavljale manjše krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19, v vzhodnih krajih do 23 stopinj.
8°C | 19°C
petek, 24.03.2017
6°C | 22°C
sobota, 25.03.2017
7°C | 19°C
nedelja, 26.03.2017
5°C | 10°C
ponedeljek, 27.03.2017
0°C | 16°C
Opozorila
Četrtek, 23.3.2017 ob 11h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
19°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

V gostilni Furman v Lukovici kuha eden izmed ......


DOGODKI

| |
18.04.2012      3:46
A A

V gostilni Furman v Lukovici kuha eden izmed najboljših kuharjev v Evropi


Mednarodni kuharski festival Biser morja je eden najpomembnejših gastronomskih dogodkov v Sredozemlju; letos je potekal od 23. marca do 1. aprila na Braču. Slovenijo so zastopali štirje kuharji po izboru Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Iztok Gumzej, kuhar v lukoviški gostilni Furman, je prejel zlato medaljo v pripravi jedi iz piščanca ter v velikem finalu osvojil tretje mesto in s tem naslov tretji najboljših kuhar v Evropi. Iztok se bo tri tedne kuharsko izpopolnjeval v najprestižnejšem hotelu v Dubaju.


Deli:

Na tekmovanju, ki ga je že letos sedmič organiziralo Združenje sredozemskih in evropskih kuharjev, je sodelovalo kar 300  kuharjev iz 19 držav. Kuharski mojster Iztok Gumzej je vzbudil pozornost sodnika iz Združenih arabskih emiratov Thomasa Guglerja, ki je chef kuhinje najprestižnejše bolnišnice na svetu Al Mashfa Hospital v Dubaju. Prejel je povabilo na tritedenski trening kuhanja v znamenitem prestižnem hotelu v Dubaju v obliki jadra, ki stoji na umetnem otoku Burj Al Arab.

Tekmovalo se je v pripravi jedi po naročilu - »al a carte«, tekmovalci pa so morali v 45 minutah skuhati dve jedi. Tekmovali so v kategorijah: kuhanje nacionalnih jedi, priprava ribe, piščanca, testenin in vegetarijanskih jedi.

Zadnji dan tekmovanja je potekal veliki finale najboljših, kjer so kuhali celoten meni. Priprava menija ni smela biti daljša od treh ur, kuhalo pa se po sistemu »magic box«, kar pomeni, da vse sestavine pripeljejo v zaprti škatli, kuhar pa mora v petnajstih minutah vse pregledati in napisati recepte, zavihati rokave in v treh urah skuhati celoten meni: predjed, glavno jed in sladico. Deset sodnikov je ocenjevalo pripravo jedi, tehniko kuhanja in okus.

 

Manca Karlovšek




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Lukovica!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Glasilo Rokovnjač
Številka: 02
Izšla: 09.03.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Marec 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
31.03.2017 | Šole in vrtci
S smehom za malčke
01.04.201 | Šport
14. pohod po Jablaniški poti 1. april 2017
01.04. - 02.04.2017 | Družabni dogodki
3. Obletnica otvoritve Fast food Šime Lukovica

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo