Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 03.12.2016

delno oblačno
Ponoči se bo postopno pooblačilo. Zjutraj bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od -5 do -2, na Primorskem okoli 5 stopinj C.
-2°C | 5°C
nedelja, 04.12.2016
-5°C | 3°C
ponedeljek, 05.12.2016
-3°C | 5°C
torek, 06.12.2016
-3°C | 8°C
sreda, 07.12.2016
-2°C | 6°C
Opozorila
Petek, 2.12.2016 ob 17h
Dodatnega opozorila ni.
-2°C
5°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

V gostilni Furman v Lukovici kuha eden izmed ......


DOGODKI

| |
18.04.2012      3:46
A A

V gostilni Furman v Lukovici kuha eden izmed najboljših kuharjev v Evropi


Mednarodni kuharski festival Biser morja je eden najpomembnejših gastronomskih dogodkov v Sredozemlju; letos je potekal od 23. marca do 1. aprila na Braču. Slovenijo so zastopali štirje kuharji po izboru Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Iztok Gumzej, kuhar v lukoviški gostilni Furman, je prejel zlato medaljo v pripravi jedi iz piščanca ter v velikem finalu osvojil tretje mesto in s tem naslov tretji najboljših kuhar v Evropi. Iztok se bo tri tedne kuharsko izpopolnjeval v najprestižnejšem hotelu v Dubaju.


Deli:

Na tekmovanju, ki ga je že letos sedmič organiziralo Združenje sredozemskih in evropskih kuharjev, je sodelovalo kar 300  kuharjev iz 19 držav. Kuharski mojster Iztok Gumzej je vzbudil pozornost sodnika iz Združenih arabskih emiratov Thomasa Guglerja, ki je chef kuhinje najprestižnejše bolnišnice na svetu Al Mashfa Hospital v Dubaju. Prejel je povabilo na tritedenski trening kuhanja v znamenitem prestižnem hotelu v Dubaju v obliki jadra, ki stoji na umetnem otoku Burj Al Arab.

Tekmovalo se je v pripravi jedi po naročilu - »al a carte«, tekmovalci pa so morali v 45 minutah skuhati dve jedi. Tekmovali so v kategorijah: kuhanje nacionalnih jedi, priprava ribe, piščanca, testenin in vegetarijanskih jedi.

Zadnji dan tekmovanja je potekal veliki finale najboljših, kjer so kuhali celoten meni. Priprava menija ni smela biti daljša od treh ur, kuhalo pa se po sistemu »magic box«, kar pomeni, da vse sestavine pripeljejo v zaprti škatli, kuhar pa mora v petnajstih minutah vse pregledati in napisati recepte, zavihati rokave in v treh urah skuhati celoten meni: predjed, glavno jed in sladico. Deset sodnikov je ocenjevalo pripravo jedi, tehniko kuhanja in okus.

 

Manca Karlovšek





0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Lukovica!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Glasilo Rokovnjač
Številka: 09
Izšla: 24.11.2016
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo