Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Tradicionalno kresovanje v Blagovici

Leto je naokrog in spet so mladi člani s pomočjo vodstva Podeželskega društva Blagovica zavihali rokave in začeli s pripravo na kresovanje.

Že konec marca je bila na vrsti papirologija in razdelitev nalog po društvu, zadnji teden pa priprava samega kresa in na koncu prireditvenega prostora. Vmes je potrebno samo prireditev oglaševati čimširši javnosti, saj se kresovanja udeleži publika kar iz šestih občin. Letos je bila rekordna udeležba in smo skoraj ostali brez zalog pijače, pripravili smo tudi 150 porcij golaža, ki ga skrbno skuha Karner Janez in za okrepčilo zraven dodali še "hot-doge". Dogodek pa seveda ni minil brez dobre glasbe, za katero je skrbel ansambel IDEJA, tukaj moramo pohvalati vse plesalce, ki so se pridno vrteli ob dobrih zvokih. Vsemu skupaj je seveda dodalo še vreme, ki nam je bilo zelo naklonjeno, glede na ostale deževne dni.

Na koncu se moramo zahvaliti vsem, ki so nam pomagali pri dogodku in karkoli posodili za nemoten potek prireditve. Prav tako gre zahvala blagovškim gasilcem za požarno stražo in ostalo pomoč.

 

S povabilom na kresovanje v prihodnjem letu vas lepo pozdravljam !

 

Predsednik Podeželskega društva Blagovica Aleš Podbelšek

Oglejte si tudi