Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Smeha polno igrišče za otroška igrala na Trojanah

Zadnji avgustovski petkov večer je na trojanskem igrišču potekal v znamenju smeha in dobrodelnosti. Športno društvo Trojane je namreč organiziralo Dobrodelni stand up, katerega moto je bil "smeh za dober namen". Zbrane krajane in občane so s svojimi nastopi zabavali povezovalec Andrej Težak Težky, Perica Jerković, Lucija Čirović, Aleš Novak in Boštjan Gorenc Pižama, ki v Šentožboltu živi že tretje leto.
Na Trojanah in v okolici je zadnja leta vse več malčkov in njihovih staršev, ki poleg sprehodov v naravo pogrešajo tudi prostor, kjer bi se lahko igrali njihovi otroci. Starši so se tako ob njihovih druženjih že lansko leto odločili, da bodo sami naredili nekaj v tej smeri in tako se je 30. avgusta 2013 ob 20. uri odvil Dobrodelni stand up. Na trojanskem igrišču se je zbralo tako mlado kot staro, številko smeha željnih občanov pa je presenetilo organizatorje, ki so poskrbeli za dodatne klopi, da so se lahko posedli vsi obiskovalci. 

Komiki so se v ta namen tudi odpovedali svojemu honorarju in bili na pobudo Boštjana Gorenca - Pižame pripravljeni sodelovati za dobrodelen namen. Z veseljem se je odzvala tudi Lucija Čirović, javnosti dobro poznana po svoji vlogi čistilke Fate iz serije TV Dober dan. "Dejstvo je, da mi od tega živimo, kar pomeni, da se ne moremo odzvati povabilom na vse dobrodelne prireditve, vendar vseeno na kakšno le greš. Na Trojanah se mi je zdelo zbiranje denarja za res dobro stvar, poleg tega pa je Pižama moj dober prijatelj in sem mu z veseljem naredila uslugo. Nastopanje pred vašim občinstvom se mi je zdelo zelo prijetno, ljudje so dobro reagirali in to je bil takšne vrste nastop, ko se človek težko drži tega, kako dolgo predstavo bo imel, saj se lahko zgodi, da se ne moreš ustaviti, saj govoriš in govoriš (smeh)."

Mojca Gorenc, ena izmed aktivnih staršev, ki sodelujejo pri tem projektu, pravi: "naredili smo tudi neke projekcije in v radiju 10 kilomentrov so igrala ob šolah, vendar pa javnih igral, kjer bi se lahko naši otroci družili tudi v prostem času, ni. Odločili smo se, da se najprej sami organiziramo, za pomoč smo zaprosili tudi Občino Lukovica, ki je pripravljena sodelovali z nami, Gostinsko podjetje Trojane, nam je zelo velikodušno doniralo nekaj denarja. Prav tako je bila odzivna tudi sama lokalna skupnost, ljudje, ki jim ni vseeno in bi lahko rekla, da je to projekt vseh nas."

Otroci z okolice Trojan se bodo lahko brezskrbno igrali ob trojanskem igrišču že v oktobru, saj je znašal dobrodelni izkupiček večera 3.100 €. Starši in organizatorji dogodka so se tako odločili za igrala podjetja Hutko iz Trnjave, ki je eno izmed vodilnih podjetij za otroška igrala v Sloveniji. Prav tako glede na obiskanost dogodka v ŠD Trojane razmišljajo, da bi, glede na interes, podobne dogodke organizirali tudi v prihodnjih letih, saj je letošnji stand up ostal marsikomu v lepem spominu.

Oglejte si tudi