Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

PRVA PROAKTIVNA KAVARNA VEČ KOT USPEŠNA

V četrtek, 4. maja 2017, se je v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici uspešno odvil prvi v nizu štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena EU sredstva za mlade v okviru OPIN in na podlagi katerega je bil v aprilu 2017 ustanovljen Mladinski klub STIK.

 

Na samem dogodku so se zbirale ideje za delovanje kluba in oživitev kulturne dvorane v Lukovici ter informacije, kaj mladi pogrešajo oziroma kaj jim manjka za njihovo življenje na območju občine. Predstavljen je bil tudi celotni projekt »Aktivni mladi« in najbolj pomembno, predstavljena je bila spletna platforma OPIN, ki bo predstavljala okvir za digitalno sodelovanje mladih v vseh aktivnostih projekta. Na dogodku je Martin Špendl, predstavnik kamniškega projekta, predstavil primer dobre prakse iz Kamnika, Razvojni center Srca Slovenije kot partner projekta EUth pa namen in cilje projekta ter mlade spodbudil k aktivni participaciji v lokalnem okolju.

 

Dogodka se je udeležilo kar 15 mladih, ki so v treh različnih skupinah in treh različnih ciklih s svojimi idejami in zamislimi prispevali k dosegu dogodka, ki je, da se zbere čim več idej, ki bodo po posameznih temah podlaga za njihovo razvrščanje po pomembnosti oziroma glasovanje preko spletne platforme OPIN.

 

Vse mlade od 15 do vključno 30 let vljudno vabimo, da stopijo v STIK z mladinskim klubom in zbrane ideje preko spletne platforme OPIN komentirajo ali razvrščajo po priljubljenosti, saj bo rezultat teh idej v nadaljevanju tudi podlaga za aktivnosti in delovanje Mladinskega kluba STIK. 

Občina Lukovica                                                                                                             Mladinski klub STIK        

Oglejte si tudi