Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Župan zadovoljen z dosedanjim delom občinskega sveta

Letošnje leto se občinski svet še ni sestal na uradni seji, so se pa skupaj z županom Matejem Kotnikom dobili na neformalni seji v sredo, 28. januarja 2015, kjer je tekla beseda o občinskem proračunu.

»Skupaj smo šli skozi proračun in predelali vse postavke. To pomeni, da smo jim razložili pomen in namen vsake postavke, način in pravila delovanja proračuna ter tudi zakaj so postavke takšne, kot so,« pravi župan občine Lukovica Matej Kotnik.


Župan je po neformalni občinski seji dejal, da so bili odzivi svetnikov pozitivni in da je to res pravi način, da se vsi skupaj usedejo in pogovarjajo. Kljub temu, da je župan po zakonu predlagatelj proračuna, pripravi pa ga občinska uprava, je pomembno da je ob tem odprta širša debata. Skupaj so si pogledali, kako deluje proračun, kako je sestavljen, njegovo delovanje, obvezne zakonske sestavine, kako so zgrajene posamezne postavke, kaj je potrebno upoštevati pri njegovi sestavi, ... Občinskim svetnikom je bilo tako pojasnjeno, kaj je pri proračunu pomembno in zakaj so prisotne določene postavke ter na podlagi česa se zanje tudi odloči.

 

»Občinski svet v tem mandatu se mi zdi konstruktiven, saj se veliko pogovarjamo, skupaj iščemo rešitve. Ni nasprotovanj iz nekih principov, ampak čutim, da je volja, da se marsikaj naredi in se vsi skupaj usedemo in pogovarjamo o različnih problematikah. Občutim, da je v tem občinskem svetu manj politike, manj nagajanja ter več pripravljenosti in volje za delo. To je dober znak za občino, občinsko upravo, župana, saj se s takšnim občinskim svetom veliko lažje naredi več dobrega za vse krajane, kot pa z občinskim svetom, kjer je veliko neutemeljenega nsprotovanja« razlaga in obenem še dodaja: »Do konca mandata si želim takšne pripravljenosti svetnikov za delo, kot so jo pokazali na začetku!« 

Oglejte si tudi