Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Stanje infrastrukturnih projektov v občini Lukovica

V začetku maja je v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici potekala predstavitev projektov za izgradnjo kanalizacije, obnovo vodovoda in rekonstrukcijo cest Imovica – Prevalje. Župan Matej Kotnik, strokovni sodelavci in pripravljavci projektov so prebivalcem naselij, kjer se bodo predvidoma jeseni pričela izvajati gradbena dela, odgovarjali na vprašanja, vezana na izvedbo projektov, terminskih planov in ostalih vprašanj. Splošen vtis srečanja je bil, da se krajani veselijo novih pridobitev, ki bodo vsekakor izboljšale kvaliteto življenja v Imovici in Prevaljah.

V obdobju po prvomajskih praznikih so potekala tudi usklajevanja in predstavitve projektov za rekonstrukcijo ceste v Zgornjih Praprečah, obnovo vodovoda na Rimski ulici. Občina je pridobila tudi projektno dokumentacijo za rekonstrukcijo ceste v vasi Rafolče. V sklopu investicijskega vzdrževanja je predvidena tudi celostna ureditev odvodnjavanja meteorne vode.

Zaradi nesprejetja proračuna pa žal nismo mogli pristopiti k izvajanju investicijskega vzdrževanja nekaterih zelo dotrajanih odsekov cest. Po sprejetju proračuna imamo namen pristopiti tudi k sanaciji poškodovanih odsekov cest, med njimi tudi k sanaciji odsekov ceste Šentvid – Zlato polje.

Oglejte si tudi