Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Osrednja proslava ob prazniku Občine Lukovica

Zvoki sklad iz instrumentov članov Godbe Lukovica so v petek, 4. septembra, v Šentvidu pri Lukovici naznanili začetek proslave ob prazniku Občine Lukovica. Župan Matej Kotnik je v slavnostnem govoru poudaril, da opaža, da imamo dandanes cel kup dobrin s katerimi se ukvarjamo ampak kljub temu še ni videl toliko praznih in votlih pogledov mladine. Ob tem je dodal: “Danes manjka nekega vzgiba, želje, hotenja in cilja. Manjka človek z veliko začetnico in prav temu smo namenili proslavo.” Skozi dve uri in pol dolg program, ki ga je s humornimi vložki povezoval Denis Avdić, smo tako lahko spoznali posameznike, ki so tako ali drugače zaznamovali prostor v dolini Črnega grabna.

Najprej je več kot 1000 obiskovalcev zaploskalo letošnjim prejemnikom občinskih priznanj: Robertu Kotniku za izjemne športne dosežke in prispevek k razvoju športa v občini, Antonu Cirerju za izjemen prispevek k razvoju čebelarstva v občini, Mirku Bergantu za izjemen prispevek pri razvoju in krepitvi delovanja civilne zaščite v občini, Mirku Podbelšku za  izjemen prispevek na področju gasilstva in planinstva v občini in Janezu Jarcu - Žanu za izjemen prispevek na področju izobraževanja, kulture, umetnosti in varovanja narave. Poleg omenjenih pa so se v filmih in v pogovorih z voditeljem predstavili še posamezniki, ki so z življenjen in delom obogatili naš prostor: flavtistka Maruša Urankar, motokrosist Klemen Gerčar, vsestranski Maks Verderber, zbiralec starih avtomobilov Zvone Dolenc, pesnica Zvezdana Majhen, dvigovalka uteži Petra Pavlič in vokalna skupina Mladost.

Ob koncu programa so zaigrali še člani ansamla Igor in Zlati zvoki, ki so v čast Slavka Avsenika zaigrali nekaj njegovih najbolj znanih melodij.

Oglejte si tudi