Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Uvedba plačevanja upravnih taks tudi pri nas

Z letom 2016 je Občinska uprava Občine Lukovica uvedla plačevanje upravnih taks za storitve v upravnih postopkih. Novost za občane in občanke bo torej ta, da boste morali za popolno vlogo priložiti tudi potrdilo o plačilu upravne takse – znan način, ki je v uporabi na upravnih enotah.
Plačilo upravne takse spada med obvezne dajatve, ki je predpisano z zakonom in drugimi predpisi ter velja kot splošno obvezno. Upravna taksa se plača za izdajo potrdil iz uradne prostorske evidence, soglasij za posege v prostor in pobude za spremembo namenske rabe prostora. Pri tem je višina zneska plačila upravne takse odvisna od vrste posamezne vloge. Na višino zneska vpliva vrsta zahtevka, število katastrskih občin, število zemljiških parcel in število objektov. Prav tako je plačilo upravne takse obvezno tudi za izračun komunalnega prispevka na podlagi projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Vloge in obrazci se nahajajo na spletni strani Občine Lukovica (www.lukovica.si). Posebno pozornost velja nameniti tistim, ki so označene s krepkimi tiskanimi črkami – NOVO, saj gre za posodobljene vloge in obrazce v skladu z opisano novostjo. Spremenjena je namreč njihova vsebina in opredeljena višina plačila upravne takse oziroma njihova oprostitev.


Ne le na spletu, temveč je vloge in obrazce mogoče prejeti na vložišču Občine Lukovica. Pristojni sodelavci občinske uprave bodo občankam in občanom z veseljem pomagali pri morebitnih zapletih, da bodo vloge in obrazci pravilno izpolnjeni .

Oglejte si tudi