Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Nove razglednice iz občine Lukovica

Od septembra dalje imamo nove promocijske razglednice občine Lukovica. Prve razglednice iz naše občine so bile narejene že leta 1997, na katerih so bili upodobljeni Šentvid, Brdo, Lukovica, Krašnja, Blagovica in Trojane. Kasneje so bile izdane tudi razglednice s kasetiranim stropom Sv. Neže na Golčaju, Spodnje Koseze in leta 2007 tudi trg v Lukovici.
Projekt novih promocijskih razglednic je od marca do septembra vodila Katka Bohinc, višja svetovalka za kmetijstvo, gospodarstvo in regionalni razvoj, ki je zadolžena tudi za področje turizma. »Vodilo pri izbiri fotografij je bilo slikovito, prepoznavno in obširno, saj smo skušali prikazati celoto. Vmes so sicer turistične razglednice izdali tudi v Turističnem društvu Gradišče, pri Turistični zvezi Lukovica in na Pošti Slovenije. Zdi se mi, da so razglednice na nek način tudi zrcalo časa. Pred leti, ko je Turistična zveza občine Lukovica pripravila razstavo starih razglednic, smo se tega še bolj zavedali. Bogati dediščini tovrstnega gradiva pri nas smo dodali še najnovejšo serijo in če primerjamo podobne motive na razglednicah zdaj in  na tistih izpred 18 let, lahko opazimo velike spremembe v času in prostoru,« pravi župan občine Lukovica Matej Kotnik.

Avtor fotografij na razglednicah je Sašo Kočevar, za oblikovno zasnovo pa so poskrbeli v podjetju Sidarta, ki se ukvarja z založništvom, fotografijo in oblikovanjem. Na osmih razglednicah so tako upodobljeni utrinki iz Rafolč, Šentvid, Prevoje, Imovice, Spodnjih Kosez, Brda, Gradišča, Spodnjih Prapreč, Korena, Krašnje, Golčaja, Blagovice, Češnjic, Šentožbolta in Trojan. Razglednice je mogoče dobiti na Občini, kmalu pa jih boste imeli možnost dobiti tudi v Čebelarskem centru Slovenije, pri Bevcu, pri Furmanu in Gostinskem podjetju Trojane.

Oglejte si tudi