Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Jubilejno srečanje diabetikov v Domžalah

14. november je svetovni dan sladkorne bolezni, letos pa je bil ta čas za Društvo diabetikov Domžale še bolj poseben. Praznovali so 60-letnico organiziranega delovanja sladkornih bolnikov v Sloveniji, ter 30-letnico uspešnega dela domžalskega društva.
V Športni dvorani Domžale se je odvijalo vseslovensko srečanje sladkornih bolnikov, katerega častni pokrovitelj je bil predsednik države, Borut Pahor. Prisotnim je zaželel dobrodošlico Brane Peterka, predsednik Društva diabetikov Domžale, ki združuje več kot 450 članov in članic iz občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, od koder so se prireditve udeležili župani , tudi naš Matej Kotnik. Ob zvokih Godbe Domžale so sladkorni bolniki iz vse Slovenije, med katerimi so bili številni gostje iz Slovenije in tujine, napolnili dvorano ter prisluhnili odličnemu voditelju Borutu Veselku, ki je na svoj humorni način lepo povezoval kulturni program in številne govornike.

O dobri organiziranosti slovenskih sladkornih bolnikov je govoril predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije, Peter Miklavčič, se sprehodil po 60-letni zgodovini zveze. Poudaril je, da sledijo uresničevanju Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni, daje napredek na področju preventivne dejavnosti in zdravljenja bolezni očiten, hkrati pa se je zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali k dobremu delu društev in zveze ter zaželel, da društva in zveza tudi v prihodnje ostanejo prostor zadovoljnih ljudi z rekom – na zdravje za zdravje. 

V kulturnem programu so ob Godbi Domžale sodelovali: Eva Černe, Boris Kopitar, Folklorna skupina Moravče, pevski zbor in glasbeniki iz Glasbene šole Domžale, Mama Manka ter Ljudske pevke KD Domžale.

Imejmo sladkorno bolezen na očeh – skupaj,  je bil zaključek prijetne slovesnosti, s katero so se v Domžalah spomnili 60-letnice Zveze društev diabetikov Slovenije, ki je ob jubileju izdala tudi posebni zbornik, v katerem med drugim predstavlja tudi delo vseh društev.

Oglejte si tudi