Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Prjatu, kaj prašaš me?

Za letošnje predpraznično druženje v organizaciji TD Sv. Vid smo se želeli poveseliti ob gostujoči komediji Kadar mačke ni doma, vendar nam je žal bolezen prekrižala načrte. Predstavo skupaj s KD Jože Gostič Homec tako planiramo spomladi.

V zadnjem hipu nam je tako priskočil na pomoč igralec Gregor Čušin in na odru KD M. Slomška v Šentvidu odlično uprizoril svojo Hagado.

Hagada je židovski ali aramejski izraz, ki pomeni zgodbo. Je tudi velikonočna zgodba in tudi naslov slovenske ljudske pesmi, ki jo v različnih inačicah pozna ves slovenski prostor. Takole nekako gre: »Prjatu, kaj prašaš me? Kolko je šest?« Pesem se skozi različno število kitic sprehodi skozi zgodovino Svetega pisma oziroma Cerkve.
V svoji uprizoritvi se Čušin v slabi uri posveti svojevrstni razlagi Svetega pisma ter več kot 20.000 zgodovinskim, pa tudi nezgodovinskim osebam. Čeprav je bil na odru ves  čas sam, se je na šentviških odrskih deskah znašla gneča ljudi in dogodkov. Veliko petja, duhovito predstavljenih svetopisemskih zgodb in veliko smeha, vse to je zaokrožilo decembrski nedeljski večer v družbi Gregorja Čušina.

Oglejte si tudi