Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Glasbena šola Polton v novih prostorih

Pomladno sonce je posijalo tudi v nove prostore glasbene šole Polton, ki je z aprilom odprla vrata na novi lokaciji v prvem nadstropju poslovne stavbe podjetja AVTO KVEDER d.o.o. v Lukovici, in privabilo nasmeh na lica najmlajših glasbenikov, ki so polni pričakovanj komaj čakali, da vstopijo v te nove prostore.
V letu 2014 smo lahko prebrali članek o tem, da je Tomaž Jemec iz Rafolč ustanovil glasbeno šolo Polton z namenom, da bi lahko kvalitetno poučeval diatonično harmoniko po smernicah učnega načrta, ki je bil sprejet na ministrstvu za šolstvo, znanost in šport. Že takrat nam je omenil, da namerava v prihodnje odpreti oddelke še za ostala glasbila in s tem približati glasbo vsem tistim, ki so zaradi prezasedenosti javnih glasbenih šol ostali pred vrati. To namero je Tomaž kmalu predstavil sokrajanu in podjetniku Marjanu Kvedru, lastniku poslovne stavbe v Lukovici, ki mu je prisluhnil in podprl idejo o glasbeni šoli ter obljubil, da bosta našla rešitev. In danes že lahko vstopimo v nove prostore glasbene šole Polton, v katerih sta dve barviti učilnici. Vijolična učilnica s prelepim pogledom na gradiško cerkev in na s soncem obsijano dolino Črnega grabna, ki zelo blagodejno vpliva na učence kot tudi na starše, ki so prisotni na učnih urah ter čudovita zelena, ki nas očara z belim klavirjem pred zelenim ozadjem.


Z novimi prostori glasbene šole Polton je Tomaž še en korak bližje uresničitvi cilja, občina Lukovica pa je zagotovo dobila še en kulturni kotiček, kjer se bo veliko pelo in igralo.

Oglejte si tudi