Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

2. zaključni koncert glasbene šole Polton

Pred poletnimi počitnicami nam je glasbena šola Polton pripravila čudovit glasbeni večer, ki se je odvijal ob zvokih diatonične harmonike na sobotni večer, 4. junija 2016, v kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici. V uro in pol trajajočem koncertu so se nam predstavili učenci in harmonikarski orkester glasbene šole Polton ter novonastali ansambel Smisel.
V uvodu v glasbeni večer smo slišali kar trinajst harmonik, ki so zapele v en glas, ko so  nam učenci glasbene šole Polton zaigrali Slakovo melodijo Pod Poncami. Na drugem zaključnem koncertu se nam je predstavilo prek dvajset učencev glasbene šole Polton, ki so nam predstavili kar širok spekter skladb od začetnih do tehnično zahtevnejših. Kot je že v navadi, so se nam  v prvem delu koncerta predstavili najmlajši učenci, ki so komaj dobro vstopili v čarobni svet glasbe, najmlajši med njimi so bili šestletni Jure, sedemletni Lovro, Luka in Žan in osemletni Filip, Matic in Polona. Slišali smo znane otroške in narodne pesmi, gadovo Malo, malo še in Čukovo Daj mi poljub, kot tudi Slakove in Avsenikove melodije: Pod Poncami, Krka sanjava, Visoko nad oblaki in Na Golici. Nato se nam je premierno predstavil ansambel Smisel, katerega članica je učenka glasbene šole Katja Zore. Zaigrali so nam Miheličevo Ostal je le spomin in Avsenikovo Na Golici. V drugem delu koncerta pa  so nas nastopajoči popeljali čez zelene trate v Kamnik, kjer lastovke gnezdijo in prijatelji ostanejo prijatelji ob glasu harmonike in ob pticah prepevajo: Le spomin, na Pariz in na tiste tri besede, ko je rekla, da ji ni za bogatijo. Za konec smo prisluhnili še Katji Zore in Tomažu Jemcu. Zaigrala sta nam dve letnemu času primerni melodiji: Zajčevo Ljubezen je kriva za vse in Finkovo Morsko pravljico. Po bučnem aplavzu smo slišali še Avsenikovega Pastirčka v priredbi za dve harmoniki.


Po koncertu nas je ob zvokih ansambla Smisel pričakala pogostitev, ob kateri smo si lahko izmenjali vtise, se malo okrepčali ter čestitali organizatorju Tomažu Jemcu za še en uspešno izpeljan koncert.

Oglejte si tudi